«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για την αξιόποινη συμπεριφορά μου και αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου λέει στην απολογία του ο τράπερ, μέλος της σπείρας των ΑΤΜ.

Στον 28χρονο τράπερ, Don Leon και στα άλλα δύο μέλη της σπείρας καταλογίζονται με βάση το κατηγορητήριο 10 περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών ΑΤΜ τα οποία ανατίναζαν καθώς προστέθηκαν δύο ακόμα ληστείες ΑΤΜ σε Εύβοια και Κορινθία.

Ο τράπερ παραδέχεται τη συμμετοχή στην σπείρα ωστόσο υποστηρίζει ότι συμμετείχε σε μία μόνο από τις ληστείες σε ΑΤΜ, αυτή της Ερμιόνης και αρνείται κατηγορηματικά τη συμμετοχή του στις υπόλοιπες πράξεις που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

«Δηλώνω ότι αποδέχομαι την εμπλοκή μου στην περίπτωση της διάρρηξης του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Ερμιόνη την 02/12/2023 και αρνούμαι κατηγορηματικά την συμμετοχή μου με οιονδήποτε τρόπο στις υπόλοιπες πράξεις όπως αυτές περιγράφονται στο κατηγορητήριο» ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα ενώπιον της 10ης ανακρίτριας ο 28χρονος.

«Συγγνώμη για την πράξη μου»
Μάλιστα ο γνωστός τράπερ ζητάει και συγγνώμη για την πράξη του, τονίζοντας:
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για την αξιόποινη συμπεριφορά μου και είμαι διατεθειμένος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου στο μέτρο και στο βαθμό όμως της πραγματικής μου εμπλοκής όπως θα σας την περιγράψω».

Ο τράπερ αναφέρθηκε και σε προηγούμενη σύλληψή του το 2021 και πάλι για εκρήξεις και ληστεία σε ΑΤΜ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «…Στη σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος μου που αφορά εκρήξεις το 2021 σε ΑΤΜ από την πρώτη στιγμή ομολόγησα την εμπλοκή μου στο σύνολο των πράξεων που μου αποδίδονταν και χωρίς την παρουσία δικηγόρων ακριβώς γιατί πάγια αρχή μου να αποδέχομαι την ευθύνη για τις πράξεις μου και να μην διακομοδώ το έργο των διωκτικών και ανακριτικών αρχών. Δυστυχώς όμως υπέπεσα στο ίδιο λάθος για δεύτερη φορά, «πείθοντας» εσφαλμένως τον εαυτό μου ότι αυτή η φορά θα είναι μία ακόμη και τελευταία και ότι δεν θα προκαλέσω κακό σε κάποιον άνθρωπο, όπως και στο παρελθόν. …Ντρέπομαι που εμφανίζομαι ενώπιον σας ξανά έχοντας κάνει το ίδιο λάθος ξανά και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθώ για τις πράξεις μου».

«Δεν θα διακινδύνευα την υγεία και την σωματική ακεραιότητα αθώου πολίτη»
Μάλιστα ο 28χρονος υποστήριξε ότι ποτέ δεν έθετε σε κίνδυνο την ακεραιτότητα πολιτών και για αυτό όπως υποστήριξε….προγραμμάτιζε τις εκρήξεις σε συγκεκριμένες ώρες ενώ φρόντιζε τα ΑΤΜ να είναι σε απομακρυσμένα σημεία!

«Στο σημείο αυτό θέλω να διευκρινίσω χωρίς να θεωρηθεί ότι αυτό αποτελεί προσπάθεια να μειώσω την απαξία των πράξεών μου ότι εξαρχής είχα ξεκαθαρίσει πως η συμμετοχή μου θα περιοριστεί μόνο σε ότι αφορά εκρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών ότι ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και την σωματική ακεραιότητα τους αθώου πολίτη, γι’ αυτό και η πράξη στην οποία συμμετείχα σε αυτήν την δικογραφία τους και στην προηγούμενη τελούνταν συγκεκριμένες ώρες και σε απομακρυσμένα σημεία ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι, ποτέ δεν θα έμπαινα στο σπίτι κάποιου που ζει με την οικογένειά του για να τελέσω την οποιαδήποτε ληστεία γνωρίζοντας ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα και επομένως θα επιστραφούν τους και το ότι τα αμάξια που εκλάπησαν ήταν ασφαλισμένα και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιώνονταν».

«Αποδέχομαι μόνο τη συμμετοχή μου στην έκρηξη στην Ερμιόνη»

Συνεχίζοντας ο 28χρονος αναφέρεται στην εμπλοκή του στην έκρηξη σε ΑΤΜ στην Ερμιόνη, τη μόνη από τις πράξεις που αποδέχεται, όπως λέει. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η περίπτωση για την οποία αποδέχομαι την εμπλοκή μου αφορά στην έκρηξη που έλαβε χώρα την 02/12/2023 και ώρα 04:30 στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας το οποίο βρισκόταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη του καταστήματος με την επωνυμία «ΧΡΩΜΑΤΟΔΟΜΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΟΕ» επί της συμβολής της Επαρχιακής Οδού Κρανιδίου – Ερμιόνης και της Επαρχιακής Οδού Ερμιόνης-Γαλατά στην Ερμιόνη Αργολίδας. Ο βασικός μου ρόλος και πρωταρχικός μου σκοπός ήταν να διασφαλίσω ότι δεν θα κινδυνεύσει η ανθρώπινη ζωή και η ακεραιότητα κανενός ανθρώπου».

Όσο αφορά την κατηγορία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στο Αίγιο που του αποδίδεται, ο γνωστός τράπερ αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του και προσκόμισε στις δικαστικές αρχές φωτογραφία από το κινητό τηλέφωνο του γιου του που δείχνει ότι εκείνη την ώρα συνομιλούσε μαζί του στο messenger ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον Πειραιά.

«Συνεπώς δεν μπορεί να είμαι εγώ ανάμεσα στους δράστες αυτούς στο Αίγιο καθώς εφόσον είχα ανοιχτό το κινητό μου τηλέφωνο και τα δεδομένα μου για να επικοινωνήσω με τον γιο μου και την 13/10/2023 και την 14/10/2023 και εφόσον η τηλεφωνική μου σύνδεση παρακολουθούνταν συνεχώς, σίγουρα θα εξέπεμπε το σήμα μου σε κεραία πλησίον του Αίγιου κάτι το οποίο δεν προέκυψε σε καμία περίπτωση από την έκθεση απομαγνητοφώνησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, γεγονός που αποδεικνύει την απουσία μου από το εν λόγω σημείο!» αναφέρει μεταξύ άλλων ο 28χρονος.

Μετά την απολογία του ο τράπερ αλλά και οι άλλοι δύο συνεργοί του προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα,

Τα μέλη της σπείρας φέρεται να ζούσαν πολυτελή βίο, επιδεικνύοντας τα χρήματα τους στα social media, ενώ τα κέρδη τους ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook