Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού που τραυματίστηκε στο Ρέντη . Σήμερα από τις 8:30 ξεκίνησε η αιμοδοσία για τον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

«Σταθερά κρίσιμη είναι η κατάσταση του αστυνομικού» που δέχθηκε ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι του, στο Ρέντη έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη”.  όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Σχετικά με την πορεία της υπόθεσης, επιβεβαίωσε πως, όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σημείωσε ότι, «κάποιοι αρνήθηκαν να δώσουν DNA και να ελεγχθούν τα χέρια τους για το αν έχουν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια τους. Γι’αυτούς έχει ενημερωθεί η αρμόδια εισαγγελία».

«Έχουν συλληφθεί 25 άτομα, μεταξύ των οποίων σεσημασμένοι», ανέφερε και εξήγησε πως, μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν κάμερες και εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έξω από αυτό.

Ένα μαχαίρι ανάμεσα στα πειστήρια και υπολείμματα από καμένα ρούχα 
Υπό εξέταση είναι και τα πειστήρια που βρέθηκαν στο γήπεδο, μεταξύ των οποίων «υπολείμματα καμένων ρούχων και full face, τα οποία αποπειράθηκαν να κάψουν στις τουαλέτες, καθώς και ένα μαχαίρι». «Όλα αυτά εξετάζονται για να δούμε αν θα προκύψει κάτι», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας ότι, «αυτό που έγινε στου Ρέντη ήταν «καθαρά δολοφονική επίθεση, μέσα στον αγώνα δεν έγινε τίποτα».

Σήμερα από τις 8:30 ξεκίνησε η αιμοδοσία για τον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες – έξι αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα DNA
Ελεύθεροι αφέθηκαν το πρωί του Σαββάτου και οι 424 προσαχθέντες από το κλειστό του Ρέντη, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, εκτιμούσαν πως θα βρισκόταν και το άτομο που εκτόξευσε με ευθεία βολή τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον άτυχο αστυνομικό των ΜΑΤ.

20-25 από τα 424 άτομα, που προσήχθησαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών και εξετάστηκαν από την Αστυνομία, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για υποθέσεις αθλητικής βίας.

Σύμφωνα με τoν ΑΝΤ1 τουλάχιστον έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA η ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον νόμο εάν δεν υπάρχει σύλληψη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει δείγμα DNA.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 30 από τους προσαχθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, όπως προέκυψε από τα αρχεία της Αστυνομίας, ενώ στο μικροσκόπιο φαίνεται να έχουν μπει 25 που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν» . Σημειώνεται ότι ένας εκ των προσαχθέντων κρατείται ακόμα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του υπόθεση για διακίνηση μεταναστών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook