Ο 18χρονος φαίνεται πως είναι οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού και έχει απασχολήσει τις αρχές ξανά στο παρελθόν.

Όπως είπε τα επεισόδια στου Ρέντη ήταν οργανωμένα και υπήρχαν καθοδηγητές . Ένας μάλιστα απ αυτούς του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε και πώς να τη χρησιμοποιήσει.

Ο 18χρονος είπε ότι μόλις έριξε τη φωτοβολίδα είδε τον αστυνομικό που χτύπησε να γονατίζει.

Πρόκειται για τη μοιραία φωτοβολίδα που τραυμάτισε στο μηρό τον 31χρονο αστυνομικό έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Στη λεπτομερή κατάθεσή του στους αστυνομικούς για τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη, ο 18χρονος δράστης είπε πως τη φωτοβολίδα, με την οποία χτύπησε τον αστυνομικό, του την έδωσε ένας μεγαλύτερος, που φορούσε full face και του έδειξε πως να τη ενεργοποιήσει και να ρίξει την ευθεία βολή. Στη συνέχεια, όπως είπε, μπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε η πληροφορία πως θα έκαναν επίθεση στους αστυνομικούς και πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες.

Υποστήριξε ότι οι καθοδηγητές τους έδωσαν την εντολή να βγουν έξω και πως προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα, τα αντικείμενα που εκτόξευσαν στους αστυνομικούς.

Ο δράστης δήλωσε πως από μικρός βρίσκεται στα οπαδικά και πως τον καθοδηγούσαν μεγαλύτεροι.

Τον «κάρφωσε» άλλος οπαδός του Ολυμπιακού- Το χρονικό της σύλληψης
Χθες το μεσημέρι, ύστερα από πληροφορία της Κρατικής Ασφάλειας, προσήχθη στην ενας οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού ως ύποπτος. Αυτός είπε ότι δεν έριξε τη φωτοβολίδα αλλά «κάρφωσε» τον 18χρονο. Όπως είπε, ο 18χρονος λόγω και του νεαρού της ηλικίας του, έλεγε δεξιά αριστερά σε οπαδους του Ολυμπιακού, πως «εκανα την μ@λ@κια με τη ναυτική φωτοβολίδα στο Ρέντη.» ‘Ετσι οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν χτες το βράδυ και ομολόγησε.

«Κατέστρεψε τη ζωή του» είπε ο πατέρας του δράστη
Ο πατέρας του σε κατάσταση σοκ απο την ομολογία του γιου του μίλησε στο protothema.gr για όσα γνωρίζει σχετικά με τη σύλληψη του 18χρονου.

«Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ηταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα. Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση», λέει ο πατέρας του 18χρονου ενώ τονίζει πως αν ο γιος του έχει κάνει την πράξη για την οποία κατηγορείται θα πήγαινε να μιλήσει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή.

«Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του», είπε ο πατέρας του.

Οικονόμου: «Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ»
Ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτησή του για το ζήτημα τόνισε πως: «Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook