Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εθνική τραγωδία των Τεμπών στο Σύνταγμα - «Να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα» – «57 ψυχές ζητούν δικαίωση»

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.


Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν οι συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ σε σχετική ανακοίνωση ανέφεραν πως απαιτούν «την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος από δικαστικές αρχές και Βουλή» αλλά και «την απόδοση δικαιοσύνης για όλους τους υπεύθυνους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».


«Μαμά κοιμήσου. Θα αργήσω να φτάσω… Πάρε με όταν φτάσεις… Θα περιμένω. Δεν έφτασε ποτέ» και «Παραδώστε την ασυλία σας. Αφού τα έχετε κάνει όλα σωστά τι φοβάστε;» έγραφαν μεταξύ άλλων στα πανό, με τους συγγενείς και φίλους των ανθρώπων που χάθηκαν να απαιτούν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα.


Πολλοί από τους συγκεντρωμένους άφησαν ένα λουλούδι στη μνήμη των 57 νεκρών, με κεράκια να έχουν τοποθετηθεί κάτω από τις φωτογραφίες θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, ενώ πέταξαν και αναμμένα φαναράκια στον ουρανό για τις αδικοχαμένες ψυχές.

«Περιμένουμε από όλα τα κόμματα της Βουλής, να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, για να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο. Οι υπηρέτες του λαού στο κοινοβούλιο να πράξουν το αυτονόητο, μην αφήνοντας αλλά συμφέροντα να τους επηρεάσουν και μην αφήνοντας την ατιμωρησία να νικήσει έναντι του δικαίου και της αλήθειας. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται» προστίθεται στο κάλεσμα του Συλλόγου Πληγέντων .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook