Βομβαρδισμένο τοπίο,θυμίζει το τοπίο μετά από την ισχυρότατη έκρηξη σε κτίριο στον Πειραιά ενώ υπάρχουν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε κτίριο όπου στεγάζονται γραφεία και καταστήματα στο κέντρο του Πειραιά, έγινε τα ξημερώματα και οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μεγάλες ακόμα και σε απόσταση 150 μέτρων από την οδό Φίλωνος όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών που ανέλαβαν την έρευνα κάνει λόγο για μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών που πιθανότατα πυροδοτήθηκε από βραδύκαυστο φυτίλι με τον εκρηκτικό μηχανισμό να πιστεύεται ότι είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό δοχείο.

Είναι ενδεικτικό ότι από την έκρηξη της βόμβας λίγο μετά τη 01:15τα ξημερώματα που είχε τοποθετηθεί δίπλα στην είσοδο καταστήματος με παπούτσια που βρίσκεται στο ισόγειο του 7οροφου κτηρίου στην Φίλωνος δημιουργήθηκε κρατήρας 40 εκατοστών. Η έκρηξη ήταν σφοδρότατη και συγκλόνισε την περιοχή.

Στο κτίριο που έγινε η έκρηξη στεγάζονται διάφορες επιχειρήσεις, καταστήματα λιανεμπορίου, ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστική εταιρεία, δικηγορικά γραφεία και άλλες επιχειρήσεις.


Άγνωστος παραμένει και ο πραγματικός στόχος της επίθεσης, καθώς οι Αρχές δεν πιστεύουν πως στόχος ήταν το κατάστημα με υποδήματα στο ισόγειο, όπου εξερράγη ο μηχανισμός.

Στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) περισυνέλεξαν υπολείμματα, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας συλλέγοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και μαρτυρίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook