Ο αντεισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος, παραιτήθηκε από μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μετά από ανακοίνωση της για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε πρόσφατη ανακοίνωσή της κάλεσε την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, τονίζοντας ότι «η δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό» επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Έτσι, ο Ισίδωρος Ντογιάκος εμφανίστηκε δυσαρεστημένος και με επιστολή του αναφέρει ότι η ανακοίνωση της ΕΔΕ για τον απεργό πείνας και δίψας που βρίσκεται μια κλωστή πριν από το θάνατο, «παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων».

Ολόκληρη η επιστολή – παραίτηση: 

«Με ιδιαίτερη έκπληξη ανέγνωσα στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με ημερομηνία 24-2-2021, με το οποίο έγινε ευθεία παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου», επισημαίνει ο αντιεισαγγελέας αφήνοντας σαφές αιχμές, καθώς όπως σημειώνει «το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια της Ένωσης επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει ενέργειά της».

«Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση (!) στην Πολιτεία ‘… να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα», αναφέρει, παρέβλεψε ότι «τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στη συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια, σε βάρος της…».

Επίσης, σημειώνει ότι «ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως…» καθώς και ότι «παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς Δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών υποθέσεων».

Και καταλήγει ότι η εν λόγω ενέργεια της Ένωσης είναι καθ’ όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα και πως «παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ισονομίας».

Η ανακοίνωση του κ. Ντογιάκου αναλυτικά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook