Για σοβαρή επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι .

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καιρός μέχρι την Πέμπτη θα είναι καλός και θα θυμίζει άνοιξη με θερομοκρασίες από 20-24 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει με κατακόρυφη πτώση του υδράργυρου από την Παρασκευή με την κακοκαιρία να εκδηλώνεται με λρύο, βροχές , χιόνια στα ορεινα και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

«Σταυροδρόμι αερίων μαζών η χώρα μας τις επόμενες ημέρες…Μετά τις θερμές αέριες μάζες από το Μαρόκο ακολουθούν ψυχρές μάζες από τη Λευκορωσία!», γράφει ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε νέα ανάρτησή του στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Σταυροδρόμι αερίων μαζών η χώρα μας τις επόμενες ημέρες…Μετά τις θερμές αέριες μάζες από το Μαρόκο ακολουθούν ψυχρές μάζες από τη Λευκορωσία!
Καλημέρα!Εντυπωσιακή θα είναι η μεταβολή του καιρού τις επόμενες ημέρες αφού μετά το κύμα ζέστης το οποίο θα κορυφωθεί την Πέμπτη 14/12 ακολουθεί ψυχρή εισβολή με θυελλωδείς βοριάδες μέσα στο Σαββατοκύριακο και χιόνια στα ορεινά (π.χ Παρνασσός, Πήλιο, Καλάβρυτα , Τρίκαλα Κορινθίας, Μέτσοβο ) και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονία.Επίσης βουτιά θα σημειώσει ο υδράργυρος η οποία σε συνδιασμό με τους ισχυρούς βοριάδες που θα “ξυρίζουν” το κρύο θα είναι τσουχτερό!Ενδεικτικά δείτε που θα φτάσει η θερμοκρασία σε 5 πόλεις…

Για αξιόλογες κατά τόπους χιονοπτώσεις – χιονοστρώσεις στα περισσότερα ορεινά της ενδοχώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου

Ειδικότερα η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου
Οσοι σχεδιάζετε ταξίδι το ερχόμενο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπολοιπα Βαλκάνια έχετε υπόψη σας σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τις ανανεωμένες προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο σοβαρής επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καθώς και αξιόλογες κατά τόπους χιονοπτώσεις – χιονοστρώσεις στα περισσότερα ορεινά της ενδοχώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και πολύ πιθανόν και στα πεδινά του κεντρικού και βορείου Εβου αλλά και με θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο !

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλο.
Όπως είπε υδράργυρος θα ξεπερνά τους και τους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ θα πνέουν νοτιάδες που το βράδυ της Τετάρτης (13/12) θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και την Πέμπτη στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ.

Το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει άνοιξη την Πέμπτη καθώς η θερμοκρασία θα αυξηθεί στους 22 και 24 βαθμούς ενώ θα πνέουν νοτιάδες. Την Παρασκευή, όμως, αναμένεται αλλαγή σκηνικού με τον καιρό να είναι φθινοπωρινός.
Η μεταβολή αναμένεται από τα δυτικά και τα βόρεια με πτώση της θερμοκρασίας. Βροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα και στα κεντρικά της χώρας, και αργά το απόγευμα στην Αθήνα. Χιόνα αναμένονται από το βράδυ στη Θράκη.

Το Σάββατο θα είναι πλέον χειμώνας με χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και κρύο τσουχτερό, με μονοψήφιες τιμές ακόμα και το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια. Σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Γιαννόπουλου, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τέτοια στην Αθήνα που από τους 22 στην Αθήνα θα έχουμε 12 -13 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα χιονίσει στον Παρνασσό, στα Καλάβρυτα, στην Εύβοια, στο Πήλιο. Το κρύο θα μείνει την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook