Ο 37χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της Ελισάβετ, υποστήριξε ότι τα σκυλιά δεν είχαν εκδηλώσει ξανά επιθετική συμπεριφορά και επανέλαβε ότι ήταν εκπαιδευμένα, φιλικά και περιφραγμένα, αποδίδοντας την επιθετικότητά τους στον εκκωφαντικό θόρυβο του αλυσοπρίονου που τους προκάλεσε ανασφάλεια.

Προφυλακίστηκε μετά την απλογία του ο 37χρονος ιδιοκτήτης των 3 τ σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη μητέρα δύο παιδιών στην Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και απολογείτο για πάνω από 3 ώρες.

«Τα σκυλιά ήταν επιβλεπόμενα και ασφαλισμένα στην αυλή της μονοκατοικίας μου. Δεν υπήρχε μέχρι το συμβάν καμία καταγγελία ότι κυκλοφορούσαν ελεύθερα, ούτε ότι παρενόχλησαν κάποιον και κατά μείζονα λόγο ποτέ δεν επιτέθηκαν, ούτε δάγκωσαν κάποιον».

Δεν έπεισε όμως ανακριτή και εισαγγελία και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή. Κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

«Οι σκέψεις μας και η καρδιά μας με την Ελισάβετ αλλά και με τον Χρήστο, ο οποίος κρατείται άδικα. Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι δεν ήθελε τον θάνατο της Ελισάβετ», δήλωσε ο δικηγόρος του, Χρήστος Πατούνας, στο MEGA .

«Το θύμα είχε φρικτό θάνατο. Αυτό είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για την οικογένεια και θα θέλαμε όλοι να σεβαστούμε τον πόνο που έχει η οικογένεια και τα παιδιά αυτής της γυναίκας», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της 50χρονης, Αναστάσιος Ντούγκας.

Οι συγχωριανοί καταγγέλλουν ότι τα άγρια σκυλιά είχαν επιτεθεί και στο παρελθόν

Ο 37χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της Ελισάβετ, υποστήριξε ότι τα σκυλιά δεν είχαν εκδηλώσει ξανά επιθετική συμπεριφορά και επανέλαβε ότι ήταν εκπαιδευμένα, φιλικά και περιφραγμένα, αποδίδοντας την επιθετικότητά τους στον εκκωφαντικό θόρυβο του αλυσοπρίονου που τους προκάλεσε ανασφάλεια.

«Τα σκυλιά ένιωσαν ότι απειλούνται και προσπάθησαν να φύγουν για να τον αντιμετωπίσουν. Διέρρηξαν το πλέγμα της περίφραξης στη βάση, βγήκαν και κατευθύνθηκαν προς την αυλή της Ελισάβετ από όπου προέρχονταν ο κίνδυνος με επιθετικές διαθέσεις, ενώ ήταν φιλικά και ακίνδυνα».

Ο 37χρονος αρνήθηκε ότι γνώριζε την ύπαρξη αυτής της τρύπας στην περίφραξη από όπου -σύμφωνα με τους γείτονες- τα σκυλιά έμπαιναν και έβγαιναν ανά πάσα στιγμή.

«Κανένας δεν έχει πει ότι τα σκυλιά έβγαιναν από τρύπα. Αυτή η τρύπα για μένα είναι εμφανές ότι ανοίχτηκε με το σώματα των ζώων. Ο Χρήστος είναι θύμα της υπόθεσης, υιοθέτησε τα σκυλιά. Δεν υπήρχε δόλος», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Ωστόσο, οι μαρτυρίες – «κλειδί» των συγχωριανών της άτυχης γυναίκας φαίνεται πως έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση να οδηγηθεί στις φυλακές.

«Την είχα επισκεφτεί και μου λέει ‘’Όχι θα πάμε στο μπαλκόνι. Κυκλοφορούν άγρια σκυλιά. Μια χαψιά θα κάνουν το σκυλάκι’’», δήλωσε φίλη της 50χρονης.

«Τα ρούχα της και τα χέρια της ήταν γεμάτα τρύπες»
Η περιγραφή του κηπουρού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της φρικιαστικής επίθεσης των σκύλων στην 50χρονη συγκλονίζει

«Από ένα κενό που είχε ο θάμνος την είδα πεσμένη μπρούμυτα, Τα ρούχα της ήταν γεμάτα τρύπες. Προσπαθούσα να την ξυπνήσω, τα μάτια της όμως ήταν στο κενό. Είχε κομμάτια, κομμάτια, τα χέρια της είχε τρύπες».
Τα τρία σκυλιά έχουν μεταφερθεί σε καταφύγιο ζώων και το προσεχές διάστημα αναμένεται να εξεταστούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook