Σε βάρος του 18χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλες 6 κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες με την επιβαρυντική περίσταση του αθλητικού νόμου

Ο 18χρονος προσήχθη λίγο πριν τις 11 στην ανακρίτρια Πειραιά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να απολογηθεί κατηγορούμενος για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα, σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη.

Συγκεκριμένα ο 18χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.


Για την ίδια υπόθεση ερευνάται και ο ρόλος του ανήλικου αδελφού του ενώ από τα εγκληματολογικά εργαστήρια επαληθεύτηκε η ύπαρξη πυρίτιδας στα χέρια του.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ εστιάζει την προσοχή της σε πρόσωπο που φαίνεται να προμήθευσε τη φωτοβολίδα στον νεαρό δίνοντας του και οδηγίες για το πώς θα χρησιμοποιήσει κατά των αστυνομικών.

Βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του 18χρονου
Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του 18χρονου που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. Συγκεκριμένα, θετικά βγήκαν τα αποτελέσματα από το τεστ για πυρίτιδα στα δάχτυλα του 18χρονου. Το αποτέλεσμα του τεστ επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριξε ο νεαρός, δηλαδή ότι χρησιμοποίησε φωτοβολίδα το συγκεκριμένο βράδυ.

Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση
Ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, έχει δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης του δεν είναι οργανωμένος οπαδός, δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ και δεν έχει κατηγορηθεί και προσαχθεί για οποιαδήποτε αιτία, ενώ δεν ανήκει σε οποιονδήποτε σύνδεσμο ομάδος.

Έχει επισημάνει επίσης ότι ο πελάτης του, του έχει αναφέρει ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό και πρόθεσή του δεν ήταν να το πετάξει εναντίον του αστυνομικού. Υποστήριξε εξάλλου ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την έδωσε κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς με καλυμμένα χαρακτηριστικά, προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι τόσο ο 18χρονος όσο και η οικογένειά του, αυτή τη στιγμή, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία του αστυνομικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook