Προφυλακίστηκε ομόφωνα από ανακριτή και εισαγγελέα ο 18χρονος, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα του να τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ο 18χρονος που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο στου Ρέντη στον αστυνομικό που τραυματίστηκε, μετά την απολογία του κρίθηκε προσυλακιστέος.
Όπως είπε, βγαίνοντας από το γήπεδο ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, του έδωσε την φωτοβολίδα και οδηγίες για το πώς να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς.

Ο 18χρονος ζήτησε μάλιστα να μπεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, προκειμένου προφανώς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον «καθοδηγητή». Ωστόσο η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημα του θεωρώντας ότι όντας πλέον κατηγορούμενος δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απολογία του στον ανακριτή υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του.

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook