Τραγωδία με νεκρό αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στον Ασπρόπυργο μετά από καταδίωξη αυτοκινήτου. Διασωληνωμένος και δεύτερος αστυνομικός. Συνελήφθη ένα άτομο, αναζητούνται άλλοι τρείς.

60 μέτρα πετάχτηκε από τη μοτοσικλέτα ο 29χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε στον Ασπρόπυργο, μετά από καταδίωξη αυτοκινήτου που ξεκίνησε από Νίκαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η καταδίωξη άρχισε περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα μετά από κλοπή οχήματος στη Νίκαια. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή διαπίστωσαν πως υπήρχαν δύο ύποπτα οχήματα. Το ένα σταμάτησε, το άλλο όμως ανέπτυξε ταχύτητα με τον οδηγό να προσπαθεί να διαφύγει.

Στον Ασπρόπυργο ο οδηγός του ύποπτου οχήματος έκανε επικίνδυνο ελιγμό με αποτέλεσμα οδηγός περιπολικού να πατήσει φρένο και να πέσει επάνω του η μηχανή της ΔΙΑΣ.

Από τη σύγκρουση και τραυματίστηκαν και οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στην μοτοσικλέτα.Και οι δύο μεταφέρθηκαν αρχικά στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου κατέληξε ο 29χρονος αστυνομικός λίγο αργότερα. Ο δεύτερος αστυνομικός νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο 401, με χτυπήματα σε λεκάνη, πόδια και πλευρά.

Σύμφωνα με το tempo24.news, ο 29χρονος αστυνομικός είναι από την Πάτρα. Την οικογένειά του ενημέρωσε ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ, που βρέθηκε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή. H οικογένεια που έχει ακόμη έναν γιό αστυνομικό.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει ένα άτομο που επέβαινε στο ύποπτο όχημα, ενώ για αρκετή ώρα λόγω του τροχαίου δυστυχήματος τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών–Κορίνθου παρέμεινε κλειστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ, βρίσκονται άλλα τρία άτομα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών, φέρεται οι δράστες που εμπλέκονται στην φονική καταδίωξη να είναι Ρομά, και ένας εξ΄αυτών είναι από την περιοχή της Νίκαιας.

Η ληστεία στη Νίκαια
Όλα ξεκίνησαν μετά τις 3 τα ξημερώματα όταν υπήρξε ενημέρωση για δυο άτομα που προσπαθούσαν να κλέψουν αμάξι στη Νίκαια.

Στο σημείο μετέβησαν άνδρες της Άμεσης Δράσης που εντόπισαν δυο αυτοκίνητα με τους οδηγούς τους να αναπτύσσουν ταχύτητα όταν τους είδαν. Άμεσα ξεκίνησε καταδίωξη του ενός οχήματος η οποία έφτασε στη λίμνη Κουμουνδρούρου στον Ασπρόπυργο.

Φωτογραφίες από το σημείο
Οι φωτογραφίες από το σημείο που το σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα και δημοσιεύει το newpost.gr φανερώνουν τη σφοδρότητα με την οποία η μηχανή στην οποία επέβαινε ο άτυχος 29χρονος έπεσε στο περιπολικό που επίσης συμμετείχε στην καταδίωξη και ο οδηγός του οποίου πάτησε φρένο απότομα.

Οικονόμου: «Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος»
«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ..» αναφέρει σερ δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

«Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης.» καταλήγε

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook