Προθεσμία 45 λεπτών για να εκραγεί η βόμβα , έδωσε άγνωστος που τηλεφώνησε προειδοποιητικά στο 100 υποδεικνύοντας και το σημείο

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ. για μία ύποπτη σακούλα που όπως αποδείχτηκε περιείχε ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό επί της οδού Κοκκινοπούλου, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ και πλησίον της Πολυτεχνειούπολης.

Η πληροφορία για ύπαρξη βόμβας δόθηκε μέσω προειδοποιητικού τηλεφωνήματος και όταν οι αρχές έφτασαν στο σημείο εντόπισαν πράγματι τον μηχανισμό.

Η βόμβα, σύμφωνα με την ΕΡΤ αποτελούταν από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία, καλώδια και διακόπτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα υλικά αυτά βρίσκονταν μέσα σε τάπερ σε μία σακούλα.

Συγκεκριμένα, ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρισκόταν μέσα σε «τάπερ» είχε εκτός από ρολόι, δύο πυροκροτητές και διακόπτη. Ενώ, περιείχε μισή λίμπρα C4 υψηλό εκρηκτικό και 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της αστυνομίας, ΤΕΕΜ και η Αντιτρομοκρατική. Η βόμβα εξουδετερώθηκε από τους πυροτεχνουργούς, πραγματοποιώντας ελεγχόμενη έκρηξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άτομο που τηλεφώνησε έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτών.

Τώρα αναμένεται να αποκαλυφθεί ποια ομάδα θα αναλάβει την ευθύνη αυτής της ενέργειας.

Αυτή την ώρα, η οδός Κοκκινοπούλου έκλεισε και στα δύο ρεύματα και σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ

Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook