Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον πόνο και την οδύνη των γονιών του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη.

Ο 29χρονος αστυνομικός , Χρήστος Κουρουνιώτης, βρήκε τραγικό θάνατο μετά από καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, όταν η μηχανή του προσέκρουσε πάνω στο περιπολικό που προηγείτο και κυνηγούσε άλλο αυτοκίνητο που φέρεται να είχε κλαπεί από τη Νίκαια.

Στην Πάτρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του άτυχου αστυνομικού, συγγενείς και φίλοι του έχουν βυθιστεί στο πένθος.

«Ήταν το καλύτερο παιδί. Ήθελε να γίνει αστυνομικός» λένε οι άνθρωποι που τον ήξεραν. Τον περίμεναν πώς και πώς τα Χριστούγεννα, για να γιορτάσουν την ονομαστική του εορτή.

Συντετριμμένος είναι ο πατέρας του άτυχου αστυνομικού ο οποίος συγκλονίζει με τις δηλώσεις του στην κάμερα του Star.

«Ασχολήθηκαν (σ.σ. με την αστυνομία), γιατί δεν υπήρχε δουλειά στην Πάτρα. Πήγε ο ένας, μετά ήρθε και ο άλλος. Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια, να μην τον άφηνα να πάει. Αντίρρηση δεν είχα, φόβο είχα…», περιέγραψε.
Ο 29χρονος Χρήστος μπήκε στην Αστυνομία το 2019 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, όπως ακριβώς και ο μεγαλύτερος αδελφός του πριν πάει στην Πάτρα στα ΜΑΤ.

«Ήταν το καλύτερο παιδί», λέει η σύντροφός του

«Ήταν το καλύτερο παιδί ο Χρήστος, το καλύτερο… Είμαι με την οικογένεια του αυτή τη στιγμή», είπε η σύντροφος του που δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το κακό που τους βρήκε.

Οι δραματικές συνομιλίες στον ασύρματο
Συγκλονιστικοί είναι οι διάλογοι που φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1 με τους αστυνομικούς και το κέντρο επιχειρήσεων μετά την τραγωδία με τον 29χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης, ενώ ο συνεπιβάτης του αστυνομικός, ήταν τραυματισμένος κι αυτός στο οδόστρωμα .

Στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ακούγονται οι δραματικές εκκλήσεις των ενστόλων, που καλούσαν σε βοήθεια για τους συναδέλφους τους, αμέσως μετά το δυστύχημα.

Οι δύο ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ επέβαιναν στη μηχανή που μετά τη σύγκρουση με το περιπολικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης το μπροστινό της μέρος στράβωσε. Οι δύο αναβάτες εκτοξεύθηκαν από το δίκυκλο και έπεσαν στο οδόστρωμα.

Τα όσα ειπώθηκαν από τους συναδέλφους τους στον ασύρματο δείχνουν την αγωνία για τη ζωή τους.

• ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ένας συνάδελφος να διαβιβάσει ψύχραιμα για την κατάσταση των συναδέλφων και το σημείο το ακριβές.
• ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Από … θέλουμε να έρθει το ασθενοφόρο από ρεύμα προς Αθήνα μετά την λίμνη Κουμουνδούρου, μετά την λίμνη Κουμουνδούρου πάνω στην στροφή.
 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη έχουν ενημερωθεί, έχουν ενημερωθεί στην Αθηνών – Κορίνθου ορθόν;
 • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ορθόν. Στην Αθηνών – Κορίνθου. Ο συνάδελφος έχει εκσφενδονιστεί.
• ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη, ελήφθη. Ενημερώνουμε… ενημερώνουμε τώρα.
• ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Παράκληση σύντομα ένας σταθμός (περιπολικό) στο ανερχόμενο με ρεύμα για Αθήνα στην Αθηνών στο ύψος που βρισκόμαστε. Παράκληση.
• ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ένας σταθμός… Να το ενισχύσει. Πού είστε.. πού ακριβώς;
• ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Το ύψος του τροχαίου παράκληση στο ρεύμα για Αθήνα ένας σταθμός για να κόψει. Έχουμε τον συνάδελφο στο οδόστρωμα, παράκληση.
• ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ένας σταθμός στη λίμνη Κουμουνδούρου να ενισχύσει, να κόψει την εθνική. Υπάρχει συνάδελφος στο οδόστρωμα.
• ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Έχουμε φύγει από την δεύτερη καταδίωξη και πάμε εμείς για εκεί. Το ‘χουμε.
• ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη ελήφθη ρεύμα προς Αθήνα.
• ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Κέντρο, ο ένας συνάδελφος είναι πίσω από το περιπολικό και… Παράκληση ασθενοφόρο όσο πιο γρήγορα…
• ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Έχουν ενημερωθεί.
• ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Πείτε μας ποιο νοσοκομείο εφημερεύει να μεταφέρουμε τουλάχιστον τον εν ζωή συνάδελφο να τον μεταφέρουμε άμεσα στο νοσοκομείο, Κέντρο.

Οι συνάδελφοί τους ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τους δώσουν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν ασθενοφόρα. Το ένα ασθενοφόρο που επρόκειτο να παραλάβει έναν από τους αστυνομικούς έπαθε λάστιχο στα συντρίμμια ωστόσο είχε φτάσει και τρίτο και η διακομιδή έγινε δίχως καθυστέρηση.

Μεταφέρθηκαν και οι δύο στο Θριάσειο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του 29χρονου ενώ ο συνεπιβάτης ήταν σοβαρά τραυματισμένος και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο 401.

Η τραγωδία έχει συγκλονίσει την Ελληνική Αστυνομία 11 ημέρες από το σοκ του σοβαρού τραυματισμού του αστυνομικού των ΜΑΤ στου Ρέντη.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας από την τραγωδία, καθώς ο άτυχος αστυνομικός καταγόταν από εκεί.

Γείτονας του 29χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του αναφέρει στον ΑΝΤ1 πως “το παιδί εδώ γεννήθηκε, εδώ πήγε σχολείο… δεν υπάρχει άλλο καλύτερο παιδί, πολύ καλό παιδί. Ένας άγγελος. Ό,τι του έλεγες δεν έλεγε ποτέ τίποτα”.

Συγκλονισμένοι από το περιστατικό είναι και οι συνάδελφοί του στην Αχαΐα με τον Γιώργο Μπαλάση, Γενικό Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας να αναφέρει: “Ο αδελφός του ένα εξαίρετος συνάδελφος και αυτός υπηρετεί στη διμοιρία υποστήριξης της Πάτρας. Οι συνάδελφοί μας είναι συγκλονισμένοι”.

Ο Χάρης Τσιτσίκας, Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας να δηλώνει: “Έπεσε στο βωμό του καθήκοντος προκειμένου για ακόμα μία φορά να συμβάλει στην πρόληψη και την αποτροπή της εγκληματικότητας μετά από καταδίωξη η οποία έγινε”.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό του οχήματος. Πρόκειται για έναν 20χρονο σε βάρος του οποίου σχημάτισαν δικογραφία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook