Ο 16χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του εν βρασμώ ψυχής. Θα απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Στο πλευρό του η μητέρα του και ο μεγάλος αδελφός του.

Δίωξη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο» και «παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων» ασκήθηκε στον 16χρονο που σκότωσε τον πατέρα του στο σπίτι τους  στα Καλύβια το βράδυ της Παρασκευής (22/12) καταφέρνοντας του αλλεπάλληλες μαχαιριές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ανήλικος επιτέθηκε με δύο μαχαίρια στον πατέρα του την ώρα που έμπαινε στο σπίτι και τού κατάφερε πολλά τραύματα σε κοιλιά, θώρακα και πλάτη.

Ο 71χρονος προσπάθησε να τρέξει από τις σκάλες κι έπεσε αιμόφυρτος στην αυλή της πολυκατοικίας.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ο 16χρονος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε ότι μετά από καυγά σκότωσε με μαχαίρι τον 71χρονο πατέρα του. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στα αίματα τον άνδρα και πέρασαν χειροπέδες στον ανήλικο δράστη.

Όταν έφτασαν στη μονοκατοικία οι πρώτοι αστυνομικοί, ο ανήλικος φέρεται να τούς είπε ότι αγανάκτησε λόγω της συμπεριφοράς του πατέρα του, δεν άντεξε και έφτασε στο σημείο να τον σκοτώσει.

Ο ανήλικος καθ’ ομολογίαν δράστης οδηγήθηκε το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδευόμενος από τη μητέρα του και τον 19χρονο αδελφό του και στη συνέχεια, πέρασε το «κατώφλι» του ανακριτή. Στη συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου.

Ο 16χρονος αμέσως μετά τη σύλληψη του περιέγραψε όσα ζούσε από τον πατέρα του και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ο κόμπος έφθασε στο χτένι και σε μια στιγμή το μυαλό του θόλωσε, πήρε δύο μαχαίρια από το σπίτι και άρχισε να τον μαχαιρώνει με μανία.

Όπως είπε ο 16χρονος ο πατέρας του κακοποιούσε και προσέβαλε συστηματικά τον ίδιο ενώ το ίδιο έκανε με τον μεγαλύτερο αδελφό του και τη μητέρα του.

Κακοποιητική συμπεριφορά καταγγέλλουν και οι συγγενείς του, που πολλές φορές μπορεί έφτανε στα όρια του εξευτελισμού.

Η μητέρα του 16χρονου αλλά και ο μελαλύτερος αδελφός του είχαν φύγει από το σπίτι στα Καλύβια λόγω της κακοποιητικής συμπεριφοράς του θύματος. Ο 16χρονος έμενε ακόμη με τον πατέρα του μέχρι να ενηλικιωθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook