Η χρόνια κακοποίηση, προσβολές και βρισιές , οδήγησαν τον 16χρονο στη δολοφονία του πατέρα του, σύμφωνα με τους ισχυεισμούς του έφηβου δράστη.

Ο 16χρονος σκότωσε τον πατέρα του, στο σπίτι τους στα Καλύβια, χτυπώντας τον με δύο μαχαίρια και καταφέροντας 20 μαχαιριές στον θώρακα και στην κοιλιά.

Τα όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς μετά το άγριο έγκλημα του συγκλονίζουν καθώς όπως είπε τόσο ο μεγαλύτερος αδελφός, όσο και ο ίδιος ήταν εδώ και χρόνια θύματα κακοποίησης και συνεχών προσβολών από τον 71χρονο πατέρα του.

Τους ισχυρισμούς αυτούς επιβεβαίωσαν καταθέτοντας η μητέρα αλλά και ο μεγαλύτερος αδελφός του, που είχαν φύγει από το πατρικό σπίτι για αυτούς τους λόγους. Ο 16χρονος παρέμενε με τον πατέρα του μέχρι να ενηλικιωθεί αλλά οι τσακωμοί τους ήταν έντομοι και συνεχείς, σύμφωνα με τους γείτονες.

Αναφερόμενος ο 16χρονος στη μοιραία νύχτα είπε ότι είχε αγανακτήσει από την συμπεριφορά του πατέρα του και έτσι έφτασε στο σημείο να τον σκοτώσει.

«Νωρίτερα είχα πάει βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, με την μητέρα μου και τον μεγαλύτερο αδελφό μου. Μας πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου και άρχισε να μας έβριζε χωρίς λόγο. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Του είχα πολλά μαζεμένα και αποφάσισα να βάλω τέλος σε αυτό το δράμα που ζούσαμε», ήταν τα πρώτα λόγια του 16χρονου.
Έτσι ο 16χρονος γυρίζοντας από τη βόλτα περίμενε στο σπίτι τον πατέρα του κι όταν γύρισε και άνοιξε την πόρτα ο γιός, του επιτέθηκε με δύο κουζινομάχαιρα, προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα στην κοιλιά, το λαιμό, το πρόσωπο και τον θώρακα.

Το θύμα, 71 ετών , δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπάθησε να τρέξει από τις σκάλες και έπεσε αιμόφυρτο στην πυλωτή της μονοκατοικίας όπου διέμενε με την οικογένεια του, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Ο 16χρονος λίγο μετά τις 10 το βράδυ τηλεφώνησε στη μητέρα του, λέγοντας πως μαχαίρωσε και σκότωσε τον πατέρα του ύστερα από καυγά. Όταν έφτασε η αστυνομία, εντόπισε τον 71χρονο μέσα στα αίματα και πέρασε χειροπέδες στον ανήλικο.

Αστυνομικές πηγές περιέγραψαν ότι ο ανήλικος δράστης ισχυρίστηκε πως η μητέρα, ο αδελφός του και ο ίδιος υπέστησαν για πολλά χρόνια κακοποιητική και προσβλητική συμπεριφορά από τον 71χρονο, και γι’ αυτό η μητέρα με τον 19χρονο αδελφό του είχαν αναγκαστεί να φύγουν από το σπίτι. Ο 16χρονος είχε σκοπό να πράξει το ίδιο μόλις ενηλικιωνόταν.

Όπως δήλωσε κάτοικος Καλυβίων: «θα έχει περάσει πάρα πολλά αυτό το παιδί. Δεν σηκώνει ένα παιδί το μαχαίρι να σκοτώσει τον πατέρα του».

Η ποινική μεταχείριση
«Το θύμα είχε άκρως κακοποιητική, λεκτική και πρακτική, συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά και τη γυναίκα του. Αυτό καταδεικνύεται από μαρτυρίες», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Υπήρχε μεγάλη λεκτική αντιπαράθεση, ήρθαν στα χέρια. Το παιδί, πριν το έγκλημα, το είχε σκεφτεί αρκετά καλά. Είχε σκεφτεί πως πρέπει να τελειώνει πια με αυτήν την κατάσταση γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν πήγαινε άλλο».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, σημειώνει:
«Σημαντικό στην υπόθεση είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που θα δώσει άπλετο φως στην υπόθεση. Τώρα θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι, είναι πρώιμο το στάδιο για να μπορούμε να πούμε το οτιδήποτε».
Για την ποινική μεταχείριση του δράστη λέει:

«Είναι ανθρωποκτονία εκ δούλου με άμεσο δόλο. Ο δολοφόνος δεν έφυγε από το σημείο, δεν προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του, κατευθείαν ομολόγησε το τι έπραξε. Ρόλο θα παίξει και η κατάθεση της μητέρας και του αδερφού. Να περιμένουνε και να δούμε στην εξέλιξη της υπόθεσης το τι μπορεί να βγει».

Αν επιβεβαιωθεί ότι το θύμα τούς κακοποιούσε, ο 16χρονος μπορεί να λάβει ελαφρυντικά.

«Όλα τα στοιχεία θα αποτελέσουν τη δικογραφία. Υπάρχει το στοιχείο του βρασμού, είναι σημαντικό γεγονός το αν τελικά βρισκόταν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook