Με ευθείες απειλές για συνέχιση των ένοπλων χτυπημάτων με στόχο αστυνομικούς η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί.

Την ευθύνη για τον διπλό εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στην οδό Κοκκινοπούλου, έξω από την έδρα των ΜΑΤ, στο Γουδί, ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Ο μηχανισμός περιλάμβανε δυναμίτιδα, μπαταρία και ρολόι και ήταν τοποθετημένος σε τάπερ. Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα είχε γίνει από κινητό τηλέφωνο, το οποίο ενεργοποίησε μια κάμερα κινητής τηλεφωνίας κοντά στο σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα.

«Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη» αναφέρει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της, δείχνοντας τις προθέσεις της νέας γενιάς τρομοκρατών.
Στη συνέχεια μεταξύ άλλων συμπληρώνουν: «Την επόμενη φορά τα ένστολα καθάρματα θα βρεθούν απέναντι από τις κάννες των όπλων μας. Κι αυτό δεν είναι απειλή. Ούτε προειδοποίηση. Είναι δέσμευση».

Στο κείμενο που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν ακόμη ότι αυτή την ενέργεια την αφιερώνουν «σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία»

«Το βασικότερο μέλημα μας ήταν, είναι και θα είναι στο μέλλον η προστασία οποιουδήποτε ανθρώπου άσχετου με την ενέργεια μας», τονίζει στην προκήρυξή της η οργάνωση.

H ΕΛΑΣ σε ανακοίνωση της είχε επισημάνει ότι σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα εκατοντάδων φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση με στόχο το «αντάρτικο πόλης»
Πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που τα μέλη της όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση του συστήνονται ως «άνθρωποι της διπλανής πόρτας» που αντλούν εμπειρία «από τις ιστορικές εμπειρίες των προηγούμενων ένοπλων οργανώσεων τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Στην 1η μας ανακοίνωση θέλουμε να είμαστε όσο πιο κατανοητοί γίνεται. Οι ένοπλοι αγωνιστές που διαλέγουν να ενταχθούν στο αντάρτικο πόλης δεν είναι εξωγήινοι. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι οι συνάδελφοι σου στη δουλειά, ο προλετάριος στην σκαλωσιά που ρισκάρει την ζωή του για το μεροκάματο του τρόμου, η κοπέλα που ζει 4 μήνες στις τρώγλες τις εργοδοσίας για να σερβίρει τα ποτά των τουριστών σε κάποιον τουριστικό προορισμό, οι συμφοιτητές στη σχολή σου, οι διπλανοί σου σε μια απεργιακή περιφρούρηση. Το αντάρτικο πόλης συγκροτείται ως ένας πόλος αντιπαράθεσης με την αστική ιδεολογία και τις κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες. Σε αυτό το πλαίσιο επιλέξαμε την συγκρότηση της Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης για να εναποθέσουμε με σεμνότητα το λιθαράκι μας στο μεγάλο ψηφιδωτό της ιστορίας και να προχωρήσουμε μπροστά. Αντλούμε πολύτιμα διδάγματα από τις ιστορικές εμπειρίες των προηγούμενων ένοπλων οργανώσεων τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook