Το αεροπλάνο κατέπεσε λίγο πριν προσγειωθεί και σύμφωνα με μαρτυρίες πριν από τη συντριβή ακούστηκαν εκρήξεις.

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στην βόρεια πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί. σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αξιωματικός βρισκόταν στο αεροπλάνο και η τύχη του δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για άτομο που εθεάθη να εγκαταλείπει το αεροπλάνο με αλεξίπτωτο.

Σύμφωνα με τα Τοπικά Μέσα ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροπλάνου που κατέπεσε στην Καλαμάτα, είναι νεκρός.

Το διθέσιο αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε λίγο πριν προσγειωθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν την πτώση ακούστηκαν εκρήξεις.

Το αεροπλάνο, που απογειώθηκε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε μισό μίλι βορειοδυτικά της Καλαμάτας, τη στιγμή που προσέγγιζε το αεροδρόμιο, δίπλα στον φράχτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πολεμική αεροπορία: «Tην Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος T-2E BUCKEYE της 120ΠEA/363MEA, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε, κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου».

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Δείτε βίντεο από το σημείο της συντριβής

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook