Θεσσαλονίκη: Την Παρασκευή η κηδεία του αστυνομικού που σκοτώθηκε στα επεισόδια στου Ρέντη – Θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Θρήνος και πένθος στην Ελληνική Αστυνομία από τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στου Ρέντη. Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου η κηδεία του.
Στην κηδεία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αύριο το μεσημέρι θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , ενώ έχει κηρυχτεί τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία.
Ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη, είχε μία αδερφή, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια υπηρετούσε στην Αθήνα. Παράλληλα είχε μία σύντροφο, ενώ δεν είχαν αποκτήσει παιδιά.
Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή (29/12) στη Θεσσαλονίκη. ενώ το «παρών» θα δώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και ο ενταφιασμός του άτυχου Γιώργου Λυγγερίδη θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.
Ο 31χρονος αστυνομικός που είχε χτυπηθεί από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, άφησε την τελευταία του πνοή χθες το μεσημέρι.
Η φωτοβολίδα είχε χτυπήσει τον άτυχο αστυνομικό στο αριστερό πόδι, βρίσκοντας αρτηρία και προκαλώντας του σοβαρή αιμορραγία.
Ο βαριά τραυματισμένος αστυνομικός νοσηλευόταν από τις 7 Δεκεμβρίου σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ οι γιατροί σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν τη ζωή του είχαν ακρωτηριάσει το πόδι του.
Τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία
Την ίδια ώρα, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. τριήμερο πένθος.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου: «Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν».
Οι υπεύθυνοι για το θάνατο του θα κατηγορηθούν για δολοφονία
Στο μεταξύ ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό κι έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, θα αντιμετωπίσει πλέον κατηγορία για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και θα θα κληθεί σε συμπληρωματική απολογία.
Την ίδια βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας θα αντιμετωπίσουν και όσοι άλλοι εντοπιστούν και θεωρηθούν υπεύθυνοι για την τραγική κατάληξη
Ολες οι Ειδήσεις
- Σε εξέλιξη το θρίλερ των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ: Στις κάλπες εκατομμύρια Αμερικανοί για τον έλεγχο του Κογκρέσου – Ξεκίνησε η καταμέτρηση
- Ρουβάς: To επικό βίντεο – απάντηση στην Καινούργιου που ρωτούσε «παιδιά ο Σάκης με ξέρει;»
- Κομισιόν: Νέος οδηγός επιβίωσης 72 ωρών προς τους Ευρωπαίους σε περίπτωση κρίσης
- Νικόλ Ελευθεριάδου: Η επιστροφή στο πόλο, το νέο ξεκίνημα στη Βουλιαγμένη και ο μεγάλος στόχος του Λος Άντζελες – Όλα όσα αποκάλυψε στο Game On με την Ντορέττα Παπαδημητρίου
- Πιερρακάκης: «Καθιερώνουμε σταθερό επιτόκιο 3% για ευάλωτους και επιλέξιμους οφειλέτες στον εξωδικαστικό – Δεκαπλασιάζουμε τα πρόστιμα στους servicers»
- ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ακίνητα των κατηγορούμενων – Βρέθηκαν 300.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο
- ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» – Στη φυλακή η σύντροφος του Φιρινίδη: «Ο πρώην σύζυγός μου είναι εθισμένος στον τζόγο, λείπουν μόνο 900.000 ευρώ από τους εράνους, πήρα μία τσάντα Louis Vuitton», είπε (βίντεο)
- Ο Γιώργος Πατούλης γιορτάζει δύο χρόνια γάμου με τη Νάνσυ Κοιλού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook