Περισσότερα από 50 άτομα έχουν καταθέσει στη ΓΑΔΑ, με περίπου 25-30 από αυτούς να βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στoυ Ρέντη

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» σχηματίζεται δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης σχετικά με τα επεισόδια στου Ρέντη και άλλα περιστατικά.

Εντείνονται οι νομικές διεργασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των χούλιγκαν που εμπλέκονται στα επεισόδια στου Ρέντη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο του 31χρονο αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Από τις καταθέσεις των 50 και πλέον μαρτύρων οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία για 25 τουλάχιστον άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στα επεισόδια στου Ρέντη αλλά και σε άλλα περιστατικά οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» το ένα απ’ αυτά είναι, κατά πληροφορίες, τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου στο τέλος της αναμέτρησης Βόλου – Ολυμπιακού. Ανάμεσα σ’ εκείνους, εξάλλου, που βρίσκονταν στις εξέδρες του γηπέδου ήταν ο 18χρονος Ν.Γ., που μερικές ημέρες αργότερα συνελήφθη ως ο δράστης του θανάσιμου τραυματισμού –με ναυτική φωτοβολίδα– του αστυφύλακα των ΜΑΤ.

Ενα ακόμη συμβάν, που κατά πληροφορίες πρόκειται να συμπεριληφθεί στην υπό σχηματισμό δικογραφία, είναι η αιματηρή επίθεση με μαχαίρι εις βάρος γυναίκας, χούλιγκαν του Παναθηναϊκού από χούλιγκαν του Ολυμπιακού. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη κατηγορηθεί ως ένας από τους δράστες ο 27χρονος «μάνατζερ του τράπερ», ο οποίος έχει ανάμειξη και στα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη. Στα χέρια και τα ρούχα του, εξάλλου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατάφεραν να ανιχνεύσουν δύο μέρες μετά τα επεισόδια ίχνη πυρίτιδας, που αφήνουν ναυτικές φωτοβολίδες, καπνογόνα κ.ά.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των άλλων εμπλεκομένων στα επεισόδια στου Ρέντη προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τα πρωτοφανή επεισόδια που οδήγησαν την Πολιτεία στη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας όπως η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου κεκλεισμένων των θυρών, μια λέσχη ανά έμβλημα, ηλεκτρονικό εισιτήριο, κάμερες εντός και εκτός γηπέδων.

Στόχος ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας για εγκληματική οργάνωση. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook