Με τιμητικές βολές στον αέρα και φωνάζοντας αθάνατος έγινε η ταφή του Γιώργου Λυγγερίδη. Στην κηδεία παρόντες είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, βουλευτές και πλήθος αστυνομικών. Με λευκά λουλούδια τον αποχαιρετά ο παππούς του

Με τιμές και σε βουβό κλίμα οδύνης τελέστηκε η ταφή του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη

Σώματα ασφαλείας εκτόξευσαν τιμητικές βολές προς τιμήν του, σχίζοντας τον αέρα και φωνάζοντας «αθάνατος».
Σε μια συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή η διμοιρία του πέταξε δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης για τιμήσει τον δικό της Γιώργο.

Δείτε βίντεο από το thestival.gr

Το φέρετρο σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη κρατούν οι συνάδελφοι του.

Στο κοιμητήριο Θέρμης έφτασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής η μεγάλη πομπή που μετέφερε τη σορό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Εκεί, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στον 31χρονο αστυνομικό, που έχασε τη ζωή του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου .

 Σπαραγμός στην εξόδιο ακολουθία για  τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου 

Το τελευταίο «αντίο» είπαν νωρίτερα το μεσημέρι  από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που τραυματίστηκε θανάσιμα από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη.

Η ταφή του Γιώργου Λυγγερίδη θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου στην Θέρμη.


Στην κηδεία παρόντες είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Από νωρίς ένστολοι έχουν κατακλύσει την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου για να πουν το ύστατο χαίρε στον Γιώργο Λυγγερίδη.


Το φέρετρο του αστυνομικού, καλυμμένο με τη γαλανόλευκη, έφτασε λίγο μετά την 1 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με την οικογένεια του να ξεσπάει σε λυγμούς την ώρα που περνούσε από μπροστά τους.

Μαζί με τη σορό του Γιώργου Λυγγερίδη στην εκκλησία έφτασαν οι γονείς του και η αδερφή του ενώ από τους πρώτους που είχαν φτάσει στο ναό ήταν ο παππούς του αστυνομικού ο οποίος κρατούσε ένα λευκό λουλούδι.

Ο παππούς του Γιώργου Λυγγερίδη

Εκτός από το τιμητικό άγημα της ΕΛΑΣ, έξω από τον ιερό ναό βρέθηκε και άγημα της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης, μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο αστυνομικός Λυγγερίδης όταν δέχθηκε την φονική επίθεση των χούλιγκαν στου Ρέντη.


Μετά την εξόδιο ακολουθία η σορός του Γιώργου Λυγγερίδη θα μεταφερθεί με πομπή στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη όπου θα γίνει η ταφή του άτυχου αστυνομικού.

Όπως έχει ανακοινωθεί η πομπή θα κινηθεί επί των οδών εξωτερικά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Κατσιμίδη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Εθνικής Οδού Θεσσαλονικης – ν. Μουδανιων, Μαρίνου Αντύπα, επ. οδου Χαριλάου – θέρμης και εξωτερικά των κοιμητηρίων στη Θέρμη.

Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός των συναδέλφων του στο νεκροτομείο

Το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Γιώργος Λυράκος που εργάζεται ως ψυχολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου ο 31χρονος αστυνομικός έδωσε την τελευταία μάχη της ζωής του αποκάλυψε τον συγκλονιστικό αποχαιρετισμό των συναδέλφων του στο νεκροτομείο, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ ο κ. Λυράκος «όλα τα παιδιά μπήκαν στο νεκροτομείο, ένας-ένας τον αγκάλιασαν και στη συνέχεια έκαναν έναν κύκλο και έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Για εμάς ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή, ήταν ένα θρήνος, ένα “ζήτω” στη ζωή και ένα “αθάνατος” για το παλληκάρι».

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αδελφοσύνη και φιλία. Είδα τον πόνο, την θλίψη και ήταν συγκλονιστικός ειδικά ο αποχαιρετισμός τους. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει με τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο, ειδικά για τους γονείς, γιατί έφυγε με τρόπο που δεν ορίζει η φύση» πρόσθεσε ο κ. Λυράκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook