Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τη δικογραφία για τι δολοφονία του αστυνομικού από τον 44χρονο Νορβηγό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι μαρτυρίες, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία μεταφέρουν πώς ακριβώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο μέσα στο μπαρ στη Θεσσαλονίκη που κατέλεξη στη δολοφονία του 32χρονου Νορβηγού και λένε ότι η αιτία του καυγά ήταν το ποια είναι η πιο ασφαλής χώρα, η Ελλάδα ή η Νορβηγία.

«Κάποια στιγμή άκουσα τα άτομα από την παρέα του αστυνομικού να λένε ότι έχει μαχαίρι. Μέχρι να βγω από το μπαρ είδα δύο να συμπλέκονται μαζί του και άκουσα τον νεαρό να φωνάζει “με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε”. Τον ρώτησα “τί έκανες” και μου είπε στα αγγλικά “φεύγω”. Τότε είδα και τον δεύτερο νεαρό τραυματισμένο», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Στο μεταξύ το πρωί η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, σε βάτος του 44χρονου Νορβηγού ο οποίος πήρε προσθεσμία και θα απολογηθεί το Σάββατο στον ανακριτή.
Ο 44χρονος Νορβηγός , τραυμάτισε με το ίδιο μαχαίρι παλάμης και τον συνομήλικο κουμπάρο του θύματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Με δάκρυα στα μάτια, πολίτες πηγαίνουν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του 32χρονου και δηλώνουν συγκλονισμένοι, όχι μόνο για τον άδικο χαμό του αλλά για όλα τα τραγικά γεγονότα, που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 44χρονου Νορβηγού, Θοδωρής Καραγιάννης τονίζει για τον εντολέα του πως «δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενημερώθηκε από εμένα το απόγευμα για την κατάληξη του θύματος. Ισχυρίζεται ότι ήταν μία συμπλοκή και εκείνη την ώρα δεχόταν γροθιές».

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν. Από εσάς πληροφορήθηκα για την τραγική κατάληξη του επεισοδίου. Βρισκόμουν κι εγώ σε μία διαμάχη εκείνη τη στιγμή. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έγινε, έπρεπε να παίρνω φάρμακα και είχα καταναλώσει αλκοόλ.

Σύμφωνα με τις νορβηγικές αρχές ο 44χρονος, ο οποίος διαμένει τα τελευταία εννιά χρόνια στην Ελλάδα, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βίαιο έγκλημα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
«Εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου» φέρεται να «έδειξε» η ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού που, τα ξημερώματα, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι παλάμης από 44χρονο, υπήκοο Νορβηγίας, μέσα σε μπυραρία, όπου διασκέδαζαν, στη Θεσσαλονίκη.

Η τρώση αγγείου, κατά τα ευρήματα του ιατροδικαστή, συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος, ενώ ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook