Ψυχική ασθένεια και κακοποίηση από μικρή ηλικία επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, ο 44χρονος Νορβηγός, απολογούμενος στον ανακριτή για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού σε μπάρ της Θεσσαλονίκης.

Ο 44χρονος Νορβηγός που απολογήθηκε στα αγγλικά με διερμηνέα υποστήριξε ότι λόγω μέθης δεν θυμάται το επεισόδιο στο μπαρ της Θεσσαλονίκης που κατέληξε στη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του κουμπάρο του με ένα μαχαίρι παλάμης που χρησιμοποίησε ο δράστης.

“Δεν θυμάμαι τι έγινε. Δεν ήθελα με τίποτα να σκοτώσω. Από τη μέρα που γεννήθηκα ζω έναν εφιάλτη. Έχω κακοποιηθεί από την πρώτη μέρα σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Μου έχουν επιτεθεί πολλοί για την εμφάνισή μου. Θυμάμαι μόνο τον πανικό που είχα και δέχθηκα κάποια χτυπήματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που έγινε. Το μαχαίρι το είχα για αυτοάμυνα“, φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ο οποίος ζήτησε και συγνώμη από την οικογένεια του αστυνομικού που κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού.

Ο Νορβηγός ισχυρίστηκε, επίσης, ότι λόγω μέθης δε θυμόταν τι έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, ούτε πως ούτε και το γιατί επιτέθηκε με το μαχαίρι στον 32χρονο αστυνομικό και τον κουμπάρο του που είχαν βγει μαζί.

Στον 44χρονο έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας (για τον τραυματισμό του κουμπάρου του αστυνομικού), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Με ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του
Δια του συνηγόρου του υπέβαλε αίτημα για να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονοςΝορβηγός επιβεβαίωσε ότι διαθέτει ποινικό παρελθόν στην πατρίδα του και συγκεκριμένα «όταν ήταν 18 ετών εξέτισε ποινή 7 – 8 μηνών σε φυλακή» – κατά τον συνήγορό του – για επεισόδιο που έγινε (πάλι) σε μπαρ. Ο ίδιος φέρεται να διέμενε μόνιμα τα τελευταία (τουλάχιστον) 9 χρόνια στην Ελλάδα, λαμβάνοντας επίδομα από το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής ασθένειας.

Μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή του κράτηση. Ο κατηγορούμενος έφτασε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης , με μάσκα για τον κορωνοϊό στο πρόσωπο, χειροπέδες στα χέρια και αλεξίσφαιρο γιλέκο στο στήθος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook