O Κούρδος που συνελήφθη κατηγορείται για εμπλοκή σε σε βομβιστική επίθεση του 2013 στην Τουρκία.

Στη σύλληψη ενός Κούρδου, με τουρκική υπηκοότητα, για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα, προέβη το πρωί του Σαββάτου η αστυνομία, στην Αθήνα.

Για τον 41χρονο είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία από το γραφείο της Interpol στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες , ο 41χρονος Κούρδος εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα προκειμένου να προβεί στην ανανέωση του ασύλου στην Ελλάδα. Κατά τον έλεγχό του στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων, εντοπίστηκε η Ερυθρά Αγγελία της Interpol και αμέσωςσυνελήφθη, με την κατηγορία της ένταξης σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται συμμετείχε σε βομβιστική επίθεση του 2013 σε κυβερνητικό κτήριο στο Τουντζελι. Πρόκειται για Κούρδο, τουρκικής υπηκοότητας που συνδέθηκε με την επίθεση από αποτυπώματα και άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Το χρονικό της σύλληψης
Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου συνελήφθη ειδικότερα από αστυνομικούς του τμήματος αλλοδαπών Αθηνών, ως διωκόμενος με Ερυθρά αγγελία της Interpol Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο άνδρας προσήλθε σε τμήμα προκειμένου να αιτηθεί την ανανέωση του Δελτίου Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού που κατείχε και κατά την πληκτρολόγησή του στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων, προέκυψε πως διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων (Diffusion) της INTERPOL Τουρκίας, με την οποία ζητείται η προσωρινή του σύλληψη, για ένταξη αυτού σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. Λόγω αυτού και κατόπιν ενημέρωσης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Τμήμα Εκδόσεων, συνελήφθη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook