Δυο φορές οι γονείς όπως λένε πήγαν το 15 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και τους έδιωξαν. Η νοσοκόμα στην αρχή τους είπε να του δώσουν depon και στη συνέχεια τους έγραψαν κάποια φάρμακα που ήταν σε έλλεψη.

Δυο φορές οι γονείς λένε πως πήγαν το 15 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και τους έδιωξαν. Τελικά το αγοράκι 15 μηνών κατέληξε λίγες ώρες αργότερα, με την διοίκηση του νοσοκομείου να διεξάγει πλέον έρευνα και τον παππού του μωρού να μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS και τον Άγγελο Λαμπίδη.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν, δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά γιατί δεν κράτησαν το μωρό μέσα; Γιατί το διώξανε δυο φορές; Την τρίτη φορά το μωρό πήγε έτοιμο να πεθάνει μετά. Και πέθανε κιόλας», είπε ο παππούς του βρέφους.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης το μωρό έπασχε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού η οποία παραπέμπει σε πνευμονία βαριάς μορφής και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο, κάτι που οι υγειονομικοί που εφημέρευαν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Μποδοσάκειο δεν κατάφεραν -όπως φαίνεται- να διαγνώσουν.

«Το διώξανε. Πήγανε πρώτη του μηνός μέσα στο νοσοκομείο, μέσα στα παιδιατρεία και μόλις πήγαμε εκεί, πήγα εγώ με την γυναίκα του Γιώργου μας λένε «Εντάξει δεν έχει τίποτα» και απαντάω «έχει πυρετό 39-40». Και λέει «εντάξει είναι ιώσεις, γρίπη και αυτά. Πάρτε λίγο Depon». Ήταν μια νοσοκόμα. Και στο τέλος μου λέει «δεν έχει τίποτα» και τους λέω “κρατήστε το μέσα, δεν είναι καλά το μωρό”», συμπλήρωσε ο παππούς του βρέφους.
Το παιδί το οποίο ψηνόταν με 40 πυρετό βγήκε αρνητικό στο τεστ κορωνοϊού και θετικό στο τεστ της γρίπης. Όπως καταγγέλλει ο παππούς του παιδιού, η νοσοκόμα το έστειλε πίσω στο σπίτι συμβουλεύοντας να του δώσουν λίγο depon.

«”Εντάξει”, λέει, “δεν έχει τίποτα. Αν έχει εμετό και δεν κατεβαίνει ο πυρετός και δεν τρώει, φέρ’ το ξανά”».
Το μωρό επιστρέφει σπίτι. Η κατάσταση της υγείας του όμως όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά επιδεινώνεται.
Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης στις 2 του μήνα, το βρέφος ανεβάζει και πάλι 40 πυρετό ενώ κάνει και έμετο. Οι γονείς το παίρνουν άρον άρον και το πάνε ξανά στο νοσοκομείο μέσα στη νύχτα.

«Έκανε εμετό, λέω «έκανε εμετό». Πάλι τα ίδια αυτή (η νοσοκόμα)… Μου έχει μείνει αυτό, γιατί δεν το δεχτήκανε το μωρό από το να κάθεται μέσα στο σπίτι; Το γράφει στον κατάλογο (φάκελο) ότι τη δεύτερη φορά έδωσαν και μια συνταγή να πάρει κάποια εισπνεόμενα», είπε ο παππούς του βρέφους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η οικογένεια είχε να αντιμετωπίσει και τις ελλείψεις στα φάρμακα καθώς το εισπνεόμενο που συνταγογράφησαν οι γιατροί είχε εξαντληθεί.

«Τρίτη φορά αυτοί έδωσαν συνταγή για φάρμακα. Πήγα στο φαρμακείο υπάρχει έλλειψη, δεν μπορείς να τα βρεις.

Πήγα στο σπίτι, του λέω «ρε παιδιά δεν υπάρχει το φάρμακο που ψάχνετε» λέω στον γιο μου».
Το παιδί επιστρέφει για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο βράδυ στο νοσοκομείο. Η πρώτη ήταν στις 21.20 και η δεύτερη στις 11 παρά τέταρτο εκεί όπου πλέον η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ραγδαία και κάνει για πρώτη φορά εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Το μωρό ήταν ωχρό με κακή κυκλοφορία του αίματος και παγωμένα άκρα. Του χορηγήθηκε η κατάλληλη αγωγή ωστόσο η επιδείνωση ήταν ραγδαία. 4 ώρες μετά – πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Ιανουαρίου το βρέφος ξεψύχησε στα χέρια των γιατρών.

Ήταν άρρωστο και το άλλο παιδί της οικογένειας
Σήμερα τελέστηκε σε κλίμα οδύνης η κηδεία του μωρού στην Αλβανία. Ο παππούς αποκαλύπτει στο LIVE NEWS πως και το άλλο παιδί της οικογένειας είχε εμφανίσει συμπτώματα.

«Ο μεγάλος ήταν λίγο (κρυωμένος). Εντάξει ξέρεις τώρα σε νηπιαγωγείο ήταν. Μήπως ήταν ιός, ήταν και ο μεγάλος λίγο… και ο μικρός. Και οι δύο τα ίδια ήταν. Ο μεγάλος το πέρασε, ο μικρός δεν…», είπε.

Οι γονείς αναμένεται να κινηθούν νομικά. Είναι άνθρωποι του μεροκάματου που έκαναν τα πάντα να σώσουν το αγγελούδι τους και όπως καταγγέλλουν τους έδιωξαν δύο φορές από το νοσοκομείο καθώς δεν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία νεκροτομή έδειξε προχωρημένη λοίμωξη του αναπνευστικού, συμβατή με πνευμονία. Κατάσταση που υποδηλώνει μία χρόνια λοίμωξη. Έχει ληφθεί υλικό για ιστολογικές εξετάσεις για να ερευνηθεί και το ενδεχόμενο σηψαιμίας, δηλαδή για γενίκευση της λοίμωξης σε όλο τον οργανισμό.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο για να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, ποιοι γιατροί ειδικευόμενοι ή μη εξέτασαν το μωρό και γιατί δεν έκαναν εισαγωγή σε ένα εμπύρετο βρεφάκι 15 μηνών από την πρώτη κιόλας ημέρα παρά την 3η φορά που διακομισθεί.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Μποδοσάκειου
01/01/24, 10:15π.μ προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή.

Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Την επόμενη ημέρα προσκομίστηκε στις 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα.

Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας.

Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ Παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ Παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του.

«Σωστά έχει διαταχθεί ΕΔΕ»
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός ανέφερε μιλώντας στο Live News: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με αυτό που συνέβη. Τα παιδιατρικά τμήματα των περιφερειακών νοσοκομείων αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις ιατρών».

Και συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακός: «Σωστά έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να δούμε αν υπάρχουν παραλείψεις ή να υπάρχουν λάθη που πρέπει να αποδοθούν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook