Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν έριξαν δέντρα, κλαδιά και προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα και σπίτια , ενώ στη Φιλοθέη γκρεμίστηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Αττική – κυρίως σε Φιλοθέη και Ψυχικό – ξεριζώθηκαν δέντρα από τους θυελλώδεις ανέμους, ενώ σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

Οχήματα καταπλακώθηκαν από δέντρα στη Θεσσαλονίκη και συνολικά σε όλη τη χώρα η Πυροσβεστική έλαβε 337 κλήσεις για κοπές δέντρων, απεγκλωβισμούς από ασανσέρ και για άντληση υδάτων.

@cryptonx_girl

Ολα καλα και στην Θεσσαλονικη 🥹 #θεσσαλονικη #salonika #fypシ

♬ Motivational – Vioo Sound

Κακοκαιρία και στην Πελοπόννησο με ανεμοστρόβιλο στον Πύργο και απανωτά μπουρίνια στην Πάτρα.

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» τον Πύργο
Δύσκολη ήταν η νύχτα για την Ηλεία και τον Πύργο μετά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή. Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης μετά από ανεμοστρόβιλο που παρέσυρε τα πάντα από στέγες σπιτιών μέχρι και τα μάρμαρα μεγάλης επιχείρησης στην οδό Αλφειού.


O ανεμοστρόβιλος παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του. Ξήλωσε στέγες σπιτιών και επιχειρήσεων και ισοπέδωσε στάνες. Οι ιδιοκτήτες τους με το πρώτο φως της ημέρας αντίκρισαν την καταστροφή. Ακόμα και ένα τεράστιο φορτηγό αναποδογύρισε από τον τόσο ισχυρό άνεμο.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιδιοκτητών της επιχείρησης το κόστος των ζημιών είναι πάρα πολύ μεγάλο, ενώ ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου Νώντας Κυριαζής με δήλωσή του στην ΕΡΤ Πύργου τόνισε χτες ότι αμέσως από το πρωί θα ξεκινούσε η καταγραφή σε κάθε σημείο που έχει συμβεί η καταστροφή.

Από το κύμα κακοκαιρίας προκλήθηκαν μικρά τροχαία ατυχήματα από πτώσεις δέντρων στο οδικό δίκτυο ενώ υπήρξε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους Πύργου – Τρίπολης και Πύργου – Πατρών. Επίσης, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα

Ξεριζώθηκαν δέντρα στην Αττική
Ισχυρό μπουρίνι το οποίο συνοδεύτηκε με χαλάζι έπληξε και την Αττική μετά τα μεσάνυχτα. Η πυροσβεστική δέχθηκε 115 κλήσεις πραγματοποιήθηκαν 95 κοπές δέντρων και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων.


Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους σημειώθηκαν στα βόρεια προάστεια κυρίως στο Ψυχικό και τη Φιλοθέη.


Από τους ισχυρούς ανέμους έπεσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της Φιλοθέη. Παράλληλα, το φως της ημέρας φανέρωσε και αρκετές σοβαρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα κοντά στην πλατεία.


Οι χρήστες στο Χ (πρώην Twitter) άνεβασαν βίντεο από το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Αθήνα.

Νέο μπουρίνι στην Πάτρα
Νέο μπουρίνι χτυπά την Πάτρα, καθώς ακόμα και αυτή την ώρα στο Ρίο πνέουν άνεμοι και η κακοκαιρία συνεχίζεται, ενώ ο παραλιακός δρόμος της πόλης έχει πλημμυρίσει.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές στη Δυτική Ελλάδα για την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή από χθες. Τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν χθες το βράδυ, όταν μπουρίνι έπληξε την Πάτρα. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε τμήμα του κέντρου της πόλης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών από ανελκυστήρες πολυκατοικιών ενώ καταγράφηκαν και πτώσεις δέντρων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου και σε συνοικίες της Πάτρας.

Κλειστή παραμένει από το πρωί σήμερα η πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Επίσης, λόγω της αναγγελίας για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η Ολυμπία Οδός προχώρησε σε αμφιδρόμηση του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, στο ύψος του κόμβου Καλαβρύτων μέχρι και τα διόδια στον Ελαιώνα Αιγίου. Η κυκλοφοριακή ρύθμιση έγινε προληπτικά, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα από πιθανές κατολισθήσεις στις εκτάσεις που κάηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Πράγματι, η Παλαιά Εθνική Οδός έκλεισε χθες βράδυ λόγω φερτών υλικών στο οδόστρωμα. Συνεργεία της Περιφέρειας εργάστηκαν για τον καθαρισμό του δρόμου και παραμένουν σε επιφυλακή μέχρι να περάσει το κύμα της κακοκαιρίας.

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων τα ξημερώματα – Κλειστά σχολεία
Η κακοκαιρία σε εξέλιξη από το βράδυ χθες Σάββατο προκάλεσε πτώσεις δέντρων στην κεντρική και στη δυτική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 15 κλήσεις και προχώρησε στην κοπή 8 δέντρων στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπα, της Περαία και Σουρωτή. Από τις πτώσεις σε δύο οχήματα προκλήθηκαν ζημιές.

Οι πυροσβέστες έκοψαν 13 δέντρα και απομάκρυναν σε δυο περιπτώσεις αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά στην Πυροσβεστική έγιναν 25 κλήσεις. Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στην Δυτική Μακεδονία δέχθηκαν 11 κλήσεις και προχώρησαν στην κοπή 8 δέντρων.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, το 2ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπως ενημερώνει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει ότι η αναστολή λειτουργίας, αύριο, οφείλεται στην πτώση δένδρων στην περίφραξη των σχολείων, κυρίως δε λόγω της καταστροφής των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου από την κακοκαιρία.
Όλες οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται στον χώρο για την αποκατάστασ

η των ζημιών και συνεργάζονται με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την αποκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου. Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη επισημαίνει ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ανάλογα με την πορεία των εργασιών αποκατάστασης.

Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή ενόσω το κύμα κακοκαιρίας παραμένει.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
Κανονικά θα πραγματοποιούνται μετά τις 17:30 το απόγευμα τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, μετά από άρση του απαγορευτικού απόπλου.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού δεν εκτελούνται προς το παρόν τα δρομολόγια από τα υδροπτέρυγα.

Επίσης, από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια, καθώς σύμφωνα με την ημερολογιακή εγγραφή των πλοιάρχων, οι καιρικές συνθήκες κρίνονται ακόμα δυσμενείς.

Κλειστή είναι η γραμμή Καβάλα-Πρίνος, ενώ μετά τις 3 το απόγευμα θα εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το Ρίο-Αντίρριο.

Κλειστές προς το παρόν παραμένουν οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Πηγή: ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook