Η κατηγορούμενη μητέρα της 12χρονης ξέσπασε σε φωνές, ύβρεις και κατάρες, ενώ κινήθηκε απειλητικά και επιχείρησε να τον λιντσάρει. Οι αστυνομικοί την απομάκρυναν από την δικαστική αίθουσα

Εν μέσω ισχυρών αποδοκιμασιών και συνθημάτων από συγκεντρωμένους αλληλέγγυους στο 12χρονο κορίτσι, μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του ΜΟΔ ο 55χρονος, επιχειρηματίας Ηλίας Μίχος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για τη ζοφερή υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

Κατά την είσοδο των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, αρκετοί συγκεντρωμένοι, οι οποίοι ανέμεναν στον διάδρομο πίσω από την γραμμή προστασίας που είχαν φτιάξει οι αστυνομικοί, άρχισαν να φωνάζουν δυνατά συνθήματα αλλά και γιουχαρίσματα.

Ένταση, όμως, υπήρξε και εντός της δικαστικής αίθουσας, όταν η 37χρονη μητέρα της 12χρονης , που είχε μεταφερθεί πρώτη στο δικαστήριο, αντίκρισε τον 55χρονο πρωταγωνιστή της υπόθεσης, τον επιχειρηματία που φέρεται ως ο εγκέφαλος της φρικτής υπόθεσης μαστροπείας σε βάρος της ανήλικης . Η κατηγορούμενη ξέσπασε σε φωνές, ύβρεις και κατάρες, ενώ κινήθηκε απειλητικά και επιχείρησε να τον λιντσάρει. Στο επεισόδιο παρενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι την απώθησαν και την οδήγησαν στα κρατητήρια.

Οι συνολικά 26 κατηγορούμενοι της υπόθεσης οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στη δικαστική αίθουσα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να πάρουν τη θέση τους στο εδώλιο. Ανάμεσά τους ήταν ο 55χρονος Ηλίας Μίχος και η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού.

Έξω από το δικαστήριο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μέλη επιτροπής αλληλεγγύης της 12χρονης.
Με την είσοδο των κατηγορουμένων στο δικαστήριο συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα εναντίον τους ενώ ακούστηκαν και συνθήματα συμπαράστασης υπέρ της κατηγορούμενος μητέρας.

Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα συνεχιστούν σε άλλη αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας, καθώς «πιέζει» ο χρόνος γιατί λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης πολλών κατηγορουμένων και θα αφεθούν ελεύθεροι.
Οι 26 κατηγορούμενοι της υπόθεσης παραπέμπονται να δικαστούν με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, στο οποίο αποτυπώνεται καρέ – καρέ το χρονικό της άγριας κακοποίησης της ανήλικης. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο 55χρονος Ηλίας Μίχος, που φέρεται ως ο εγκέφαλος αυτής της ζοφερής αλλά και η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού, που αρνείται κάθε κατηγορία συμμετοχής στους βιασμούς της κόρη της και στην προώθηση πορονογραφικού υλικού .

Δίκη για την υπόθεση της μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook