Οι γονείς θα πρέπει να επισκέπτονται αμέσως τον γιατρό για να εξετάζει τα παιδιά και να μη γίνεται η διάγνωση τηλεφωνικά», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή το θάνατο του 4χρονου αγοριού από τη Θάσο που νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Θετικός στο RSV(αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και στον στρεπτόκοκκο βρέθηκε ο 4χρονος από τη Θάσο που έχασε τη ζωή του στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Άρρεν 4,5 ετών, μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο κέντρο υγείας Πρίνου κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας, όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά. Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας.

Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ασθενούς και η διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο.

Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαρειά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV(αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes). Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος τους. Εκ της Διοικήσεως του Νοσοκομείου.

Η θεία του 4χρονου μίλησε στο Live News για τον θάνατο του παιδιού.
«Πνευμονία έπαθε το παιδί. Αρρώστησε, είχε πυρετό. Δεν το κατάλαβαν μάλλον από εδώ οι γιατροί. Το κέντρο υγείας δεν ξέρω τι έγινε. Κυριακή το έφεραν στο κέντρο υγείας, νύχτα. Το πήγαν στην Καβάλα. Στην Καβάλα κατάλαβαν ότι το παιδί δεν είχε ζωή. Το έστειλαν στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο, ξεψύχησε έμεινε το παιδάκι», είπε αρχικά.

«Δύο μέρες άκουσε ότι είχε πυρετό. Στο κέντρο υγείας άκουσα ότι δεν χρειάζεται καν να το πάνε και στην Καβάλα. Όχι χρειάστηκε, παρά-χρειάστηκε. Ένα αγγελάκι ήταν, ένα πανέξυπνο παιδάκι», συμπλήρωσε η θεία του βρέφους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο Mega για την περίπτωση του 4χρονου αγοριού συνέστησε στους γονείς να επισκέπτονται αμέσως το γιατρό για να εξετάζει τα παιδιά και να μην αρκούνται για τη διάγνωση σε τηλεφωνική επικοινωνία με το γιατρό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook