Κάταγμα κρανίου έδειξε ως αιτία θανάτου του βρέφους η νεκροψία – νεκροτομή

Σοκάρει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του μόλις 6 μηνών βρέφους στην Βέροια.

Από κάταγμα του κρανίου επήλθε ο θάνατος του 6 μηνών βρέφους, το οποίο έχασε τη ζωή του από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας, στο Μακρυχώρι Ημαθίας.

Η 37χρονη μητέρα άρχισε χτες να χτυπά με μανία το 6 μηνών μωρό της μέσα στο σπίτι τους μπροστά στα έντρομα μάτια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της, 6 και 7 ετών, που έφυγαν τρέχοντας από το ισόγειο διαμέρισμα και πήγαν απέναντι στο σπίτι της θείας τους όπου κάλεσαν σε βοήθεια τον παππού και τη γιαγιά.

Σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή εντοπίστηκαν κακώσεις κεφαλής, κάταγμα κρανίου, καθώς και εκχυμώσεις και εκδορές προσώπου και στοματικής κοιλότητας.

Το βρέφος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε φυσιολογική ανάπτυξη.

Τα τραύματα στην στοματική κοιλότητα προκύπτουν από το μπιμπερό, με την μητέρα να χτύπησε πιθανότατα το μωρό στο στόμα.

Η 37χρονη μητέρα κρατείται, ενώ φέρεται να έχει έντονα ψυχολογικά προβλήματα

Ήταν μαθήτρια στην τάξη που αποδεκατίστηκε στα Τέμπη το 2003

«Παλέψαμε, κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ήρθανε καρδιολόγοι, ήρθαν αναισθησιολόγοι, μαζευτήκαμε όλοι, προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε να ανανήψουμε το παιδί, αρκετή ώρα, αλλά καμία προσπάθεια αποτέλεσμα, τελικά το μωράκι κατέληξε», ανέφερε ο Διευθυντής ΤΕΠ Νοσοκομείου Βέροιας, Δημήτρης Βήτος.

Το συμβάν που τη σημάδεψε
Κι ενώ η 37χρονη παιδοκτόνος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθείας, και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το παρελθόν της. Όπως έγινε γνωστό, η 37χρονη μητέρα ήταν συμμαθήτρια με τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη το 2003.

Η ίδια, αν και δεν είχε πάει στην εκδρομή, έκτοτε απέκτησε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, γνωρίζοντας ότι 21 συμμαθητές της έφυγαν από τη ζωή με έναν τόσο φρικτό τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα εκτός από επιλόχεια κατάθλιψη, πάσχει και σοβαρή ψυχική νόσο, για την οποία ήταν απαραίτητο να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου και αναμένεται να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Είχε μοριοδοτηθεί για να μπει προσληφθεί
Σημειώνεται ότι η 37χρονη είχε μοριοδοτηθεί για να μπει στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και εργαζόταν. Υπηρετούσε ως βοηθητικό προσωπικό και όχι ως νοσηλεύτρια, καθώς τα προβλήματα της υγείας της ήταν τέτοια που δεν της επέτρεπαν την πλήρη απασχόλησή της.

Από τους ειδικούς που την εξέτασαν, σημειώνεται ότι «ήταν σε ένα παράλληλο σύμπαν» και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον κατά τη διάρκεια της πράξης της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook