Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδουν οι αστυνομικοί την μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου. Σε βάρος του είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας και το 2018.

Συναγερμός τα ξημερώματα της Κυριακής σε κεντρικό σημείο του Νέου Κόσμου, από τη μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων. Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στις 2:00 τα ξημερώματα, στην οδό Ηλία Ηλιού και Φρατζή, τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για  πάνω από 80 κάλυκες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι δράστες πλησίασαν το θύμα, που βρίσκονταν στο αυτοκίνητό του έξω από το βενζινάδικο και πυροβόλησαν δεκάδες φορές με αυτόματο οπλοπολυβόλο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλεξαν πάνω από 80 κάλυκες.

Το θύμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της νύχτας και έχει αναφερθεί στον φάκελο της Greek Mafia. Πρόκειται για τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη, γνωστό στην πιάτσα ως «Ζαμπόν», ο οποίος εκτελέστηκε έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στο Νέο Κόσμο.

Η εκτέλεση του περιγράφεται ως ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου που έχουν «υπογραφεί» ποτέ στη χώρα μας. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι θα επιφέρει «αναταράξεις» στον κόσμο της νύχτας και του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων αστυνομικών ο κύκλος θανάτου δεν έχει κλείσει.

Σε βάρος του θύματος είχε γίνει και το 2018 απόπειρα δολοφονίας στον Πειραιά, ενώ ενδεχομένως εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων καυσίμων. Επίσης είχε κατηγορηθεί ως επικεφαλής ομάδας εκβιαστών και για συμβόλαια θανάτου, χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία σε βάρος του

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί τις έρευνες τη δολοφονίας του, εξετάζει μάρτυρες, ένας από τους οποίους ήταν πελάτης οδηγός ταξί ο οποίος βρίσκονταν εντός του πρατηρίου καυσίμων.

Το αυτοκίνητο των δραστών, ένα πολυτελές Lexus, μετά τη δολοφονική επίθεση βρέθηκε καμμένο στο Δαφνί.

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης. 

Στο βίντεο διακρίνονται τα φώτα του αυτοκίνητου των δραστών και την στιγμή της επίθεσης διακρίνεται ένας άντρας που έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του να τρέχει έντρομος στο πεζοδρόμιο.

Τον εκτέλεσαν σε λιγότερο από 1 λεπτό
Η δολοφονική επίθεση διήρκησε περίπου 40 δευτερόλεπτα. Ο 44χρονος είχε δεχτεί επίθεση και στις 29 Οκτωβρίου 2018 έξω από τα γραφεία πετρελαϊκής εταιρίας στην κατή Κονδύλη στον Πειραιά. Και τότε οι εκτελεστές είχαν Καλάσνικοφ, με το οποίο πυροβόλησαν τρεις φορές και στη συνέχεια έπαθε εμπλοκή. Ο 38χρονος τότε είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε νοσηλευτεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τότε το θύμα της επίθεσης έπαιρνε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας γνωρίζοντας ότι παραμένει στόχος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook