Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για διαρροή βίντεο μετά την μαφιόζικη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί που φέρεται να ομολόγησαν ότι κατέγραψαν και διέρρευσαν video στα ΜΜΕ με τη σωρό του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στο Νέο Κόσμο.

Η σύλληψη των δύο αστυνομικών έγινε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και αφορά την διαρροή των βίντεο του νεκρού Βαγγέλη Ζαμπούνη στο κάθισμα του οδηγού, χτυπημένου από τις δεκάδες σφαίρες που δέχτηκε στο σώμα και το κεφάλι του. Ο ένας υποστήριξε ότι τράβηξε το βίντεο για να συντάξει την αναφορά του και ο δεύτερος το προώθησε σε έναν φίλο του, που το ανέβασε σε ομαδική συνομιλία αστυνομικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024, δύο αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης της αναπαραγωγής βιντεοληπτικού υλικού στον ηλεκτρονικό τύπο, στο οποίο αποτυπώνεται το θύμα που τραυματίστηκε θανάσιμα την 14-01-2024 στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής.

Πρόκειται για τα μέλη πληρώματος το οποίο προσέτρεξε στο σημείο που έλαβε χώρα το εν λόγω περιστατικό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ο ένας αστυνομικός βιντεοσκόπησε το χώρο του περιστατικού με το κινητό του τηλέφωνο και απέστειλε το υλικό στον έτερο κατηγορούμενο, ο οποίος στη συνέχεια προέβη στη διακίνησή του σε τρεις επιπλέον αστυνομικούς.

Aπό τις έρευνες κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Που στρέφονται οι έρευνες – Στο μικροσκόπιο το κινητό του θύματος – Αλλοδαπός ο ένας από τους εκτελεστές

Αλλοδαπός, έμπειρος εκτελεστής, με ενδεχομένως παρουσία σε πολεμικές επιχειρήσεις, είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο δολοφόνος του 44χρονου Βαγέλη Ζαμπούνη, που εκτελέστηκε στο Νέο Κόσμο.

Οι δράστες έφτασαν έξω από το πρατήριο του θύματος τους, στην Ηλία Ηλιού, με αυτοκίνητο που είχε κλαπεί πριν από 6 μήνες από την Ιταλία. Του είχαν τοποθετήσει πλαστές Ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας και το έκαψαν μετά την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη με 97 σφαίρες από Καλάσνικοφ και πιστόλι.

Εξετάζοντας καρέ καρέ τα επίμαχα βίντεο από τον τόπο της εκτέλεσης, έμπειροι αξιωματικοί διαπιστώνουν πως ο δράστης, πυροβολεί με το καλάσνικοφ με το αριστερό χέρι, ενώ τις χαριστικές βολές με το πιστόλι, στο κεφάλι του θύματος του, τις ρίχνει με το δεξί.

Από αυτό το σημείο επιχειρούν στην ΕΛ.ΑΣ να ταυτοποιήσουν τον εκτελεστή, κάτι που μοιάζει δύσκολο, αν όχι αδύνατο.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης παρότι συνήθιζε να κυκλοφορεί έχοντας πάντα προστασία 4 ατόμων που τον συνόδευαν σε κάθε του κίνηση, τα ξημερώματα της Κυριακής, πιάστηκε στον «ύπνο», ενδεχομένως από υπερβολική σιγουριά.
Γνώριζε πως σε βάρος του υπήρχε συμβόλαιο θανάτου, εκτίμησε πως η κατοχή του όπλου στο τσαντάκι που έφερε, αλλά και το καλάσνικοφ που είχε στο πορτ παγκάζ, του παρείχαν απόλυτη προστασία για κάθε επίθεση. Η χαρακτηριστική αδράνεια και η καθυστέρηση όμως, που επέδειξε φεύγοντας από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στην Ηλία Ηλιού, στάθηκε μοιραία.

Γνωστός με το ψευδώνυμο «Ζαμπόν» ο 44χρονος αποτελούσε το Νο1 όνομα στο χώρο της νύχτας, με ένα συμβόλαιο θανάτου να κοστολογείται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να θεωρείται από τα ακριβότερο μέχρι τώρα

Στο μικροσκόπιο το βίντεο της εκτέλεσης και το κινητό του θύματος
Οι αστυνομικοί μελετούν προσεκτικά το βίντεο της εκτέλεσης και τις κινήσεις του δολοφόνου, ελπίζοντας να αντλήσουν στοιχεία που θα μπορούσαν τα προσεγγίσουν στην ταυτοποίηση του.
Οι αστυνομικοί έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και το κινητό του θύματος και πιστεύουν ότι από αυτό ίσως καταφέρουν να εξάγουν σημαντικά στοιχεία. Παράλληλα, προσπαθούν να εντοπίσουν από περιφερειακά στελέχη τυχόν συνομιλίες από τις οποίες θα μπορέσουν να διαπιστώσουν την προέλευση των τελευταίων χτυπημάτων.

Κλεμμένο από την Ιταλία το τζιπ των εκτελεστών
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από την έρευνα των Αρχών προέκυψε πως το τζιπ Lexus που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε κλαπεί τον περασμένο Ιούνιο από την Ιταλία και συγκεκριμένα από το Μιλάνο.
Το εν λόγω στοιχείο προέκυψε έπειτα από την έρευνα επί του αριθμού πλαισίου του στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Παράλληλα προέκυψε πως το αυτοκίνητο έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Το παρελθόν του Ζαμπούνη
Ο 44χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές για τη συμμετοχή του σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό και Γλυφάδα, αλλά και στη Greek Mafia.

Το όνομά του είχε αναφερθεί σε καταθέσεις προστατευόμενης μάρτυρα – συγγενούς γνωστού ποινικού, καθώς φέρεται να είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου με στόχο την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής Παναγόπουλου.

Όπως είχε καταθέσει η «Λίτσα», είχε συναντηθεί με τον Ζαμπούνη τον Σεπτέμβριο του 2012 στη Μεταμόρφωση και τον οδήγησε στο σπίτι της Καλαϊτζή. Μάλιστα, όταν του ανέφερε ότι η πρόεδρος Εφετών συνοδεύεται από έναν αστυνομικό, εκείνος φέρεται να της είχε απαντήσει ότι «θα φύγει και αυτός μαζί».

Όμως το σχέδιο της δολοφονίας της δικαστικού δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο Βαγγέλης Ζαμπούνης συνελήφθη τον Νοέμβριο του ίδιου έτους για οπλοκατοχή.

Επίσης, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε αναφερθεί και σε δικογραφία που είχε συντάξει η Ασφάλεια Αττικής για τη δολοφονία της 29χρονης Μαρίας Καφιέρη, το 2009, σε ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια, αλλά και στη δολοφονία της συντρόφου του Κατερίνας Αναγνωστάκη – Katerina Bellamafia όπως ήταν γνωστή στα κοινωνικά δίκτυα, την οποία εκτέλεσαν τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Κηφισιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook