Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για το οργανωμένο έγκλημα και το φάκελο της Greek Mafia

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου και του Β. Ρουμπέτη
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προς το παρόν έχουν πραγματοποιηθεί δύο συλλήψεις, ενώ έχουν προσαχθεί άλλα τρία και αφορούν ομογενείς από την Ρωσία, οι οποίοι εμπλέκονται και σε απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία, τον Ιούλιο του ’23, του ομογενή από τη Γεωργία, Μαυρόπουλου.

Ωστόσο ο αριθμός των δραστών είναι μεγαλύτερος, οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και έχουν εκδοθεί και διεθνή εντάλματα σύλληψης καθώς κάποιοι από τους εκτελεστές έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι ίδιοι δράστες βρίσκονται πίσω από τις δολοφονίας Σκαφτούρου και Ρουμπέτη, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους στην πρόσφατη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Αναφορικά τα θύματα, σε βάρος των οποίων εκτελέστηκαν τα συμβόλαια θανάτου εκτός από πρατήρια υγρών καυσίμων που είχαν φέρεται να εμπλέκονται και σε διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό ρόλο στο να βρεθούν οι εκτελεστές είχε η πρόσφατη εκτέλεση του Β. Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο καθώς μετά τη συγκεκριμένη ενέδρα θανάτου άνοιξαν στόματα στον κόσμο της νύχτας.

Η δολοφονία Σκαφτούρου
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος εκτελέστηκε στα Σκούρτα Βοιωτίας, στην αυλή του εξοχικού του, τον Απρίλιο του 2022. Ο γνωστός ως «Θείος Τζο» της«Greek Mafia», δολοφονήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα μετά από καταιγισμό πυρών που δέχτηκε μέσα στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια, μπροστά στα μάτια συγγενών του.

Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος , ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά 22χρονη κόρη του αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Η δολοφονία Ρουμπέτη

Η δολοφονία του Β. Ρουμπέτη έγινε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό. οι δράστες που επέβαιναν σε μαύρο τζιπ πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πρώτο άνδρα μέσα στο όχημα που επέβαινε, μάρκας Mercedes. Στη συνέχεια το δεύτερο θύμα το οποίο επέβαινε σε άλλο όχημα, μάρκας Smart, επιχείρησε να διαφύγει και κρύφτηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας. Ωστόσο οι δράστες τον εντόπισαν και τον εκτέλεσαν στο σημείο.

Σε βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας από υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο γκαράζ του σπιτιού του θύματος φαίνονταν οι εκτελεστές μέσα σε ένα λεπτό να εκτελούν την αποστολή τους και να αφαιρούν δύο ζωές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook