Από τη βόρεια Ελλάδα άρχισε η ψυχρή εισβολή με χιόνια να πέφτουν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ψυχρή εισβολή, με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας άρχισε από τη Βόρεια Ελλάδα.

Στα ορεινά αλλά και σε χαμηλότερο υψόμετρο πέφτουν χιόνια και οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή για την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Με εξαίρεση την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, το νότιο τμήμα της χώρας δεν αναμένεται να επηρεαστεί ιδιαιτέρως από τις χιονοπτώσεις.

Τις επόμενες ώρες και κατά την διάρκεια της νύχτας θα έρθει η κορύφωση του χιονιά και θα χιονίζει σε όλες τις πόλεις τις Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Ν. Ζιακοπούλου.

Στην υπόλοιπη χώρα θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς αλλά δεν αναμένονται χιόνια σύμφωνα με τους μετεωρόλους.

Σε εξέλιξη είναι η επέλαση του χιονιά σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, με την ένταση να είναι μεγαλύτερη στα ορεινά κυρίως του νομού.

Σε περιοχές όπως Ρετζίκι, Πεύκα, Χορτιάτης, Ωραιόκαστρο και Μελισσοχώρι, όπου η χιονόπτωση είναι πιο πυκνή, η Τροχαία προχώρησε στο κλείσιμο δρόμων.

Πιο συγκεκριμένα, έχει κλείσει ο δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου αλλά και Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου, ενώ για την ώρα δεν εντοπίζεται κάποιο άλλο ζήτημα στο οδικό δίκτυο της πόλης.

Χιόνι πέφτει ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να το έχει στρώσει.

Επί ποδός βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων.

Στην Φλώρινα το χιόνι φτάνει τα 15 εκατοστά και η θερμοκρασία αγγίζει τους -2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα λευκά «ντύθηκαν» οι ορεινοί όγκοι του Λαϊλιά και του Μπέλλες στο Νομό Σερρών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εξέδωσε παράλληλα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μέσω της οποίας ενημερώνει ότι από τις 20:30 του Σαββάτου (20/1) απαγορεύεται η κυκλοφορία στα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
Ανακοινώνεται ότι, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης:
• Απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Νομός Θεσσαλονίκης), της εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας, από ώρα 20:30 του Σαββάτου (20-01-2024) έως την ύφεση των καιρικών φαινομένων.
Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:
• τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ.)
• τα οχήματα οδικής βοήθειας
• τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι
• τα εκχιονιστικά μηχανήματα.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών και στα Ιωάννινα

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννινων ανακοίνωσε απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων στα δύο ρεύματα της Εγνατίας λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε Γρεβενά, Κοζάνη , Βέροια και Πολύμυλο.

Η αστυνομία σταματά τα φορτηγά πριν τα διόδια Δροσοχωριου όπου διακόπτεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων ως το Μαλακασι.

Οι απαγορεύσεις ισχύουν μέχρι νεοτέρας αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αλλάξει κάτι κατά την διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας ενημερώθηκε για την ανάγκη λήψης απαραίτητων μέτρων, προκειμένου να μείνουν στο λιμάνι και την είσοδο της Ηγουμενίτσας τα φορτηγά και οι νταλίκες που βγαίνουν από καράβια, αποφεύγοντας έτσι τυχόν συμφορήσεις στην έξοδο των Ιωαννίνων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook