Η κακοκαιρία έδειξε τα δόντια της αλλά όχι σε όλη τη χώρα , καθώς είχαμε τεράστιες διαφορές σε βορρά και νότο.

Μπορεί να χιόνισε από τη Θεσσαλονίκη και πάνω και η θερμοκρασία να έπεσε κάτω από το μηδέν στη Ρόδο και στην Κρήτη όμως είχαμε..άνοιξη με την ψαλίδα της θερμοκρασίας να είναι πάνω από 15 βαθμούς.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό, η διαφορά στη θερμοκρασία έφτασε στους 20 βαθμούς Κελσίου μεταξύ της Βορειοδυτικής και Νοτιοανατολικής Ελλάδος, καθώς ο υδράργυρος στη Φλώρινα έπεσε στους -3 °C και στην Κάσο και Ρόδο να βρίσκεται στους 16 με 17 °C.

Σημειώνεται πως χιόνι έπεσε σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ στην Αθήνα έκλεισε και η Λεωφόρος Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονόπτωσης. Το απόγευμα της Κυριακής σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της Αττικής.

Σταδιακή ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες από τα βόρεια.

H  ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΝΟΤΟ
✅Στους 20 περίπου βαθμούς σήμερα το πρωί η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της Βορειοδυτικής και Νοτιοανατολικής Ελλάδος με τον υδράργυρο στη Φλώρινα να πέφτει στους -3 °C και στην Κάσο και Ρόδο να βρίσκεται στους 16 με 17 °C.
✅Περισσότερα για την εξέλιξη του καιρού στο Δελτίο του #Star στις 15:00

Σε ποιες περιοχές χιόνισε
Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε καθ’ όλη της διάρκεια της νύχτας σε Φλώρινα, Κοζάνη, Βέροια και Σέρρες. Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής χιόνιζε στα ορεινά του Δήμου Θεσσαλονίκης. Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο ντύθηκαν στα λευκά.

Στο Χορτιάτη βρίσκονται επί ποδός και οι εθελοντικές ομάδες του δήμου. Χρειάστηκαν περισσότεροι από 400 τόνοι αλάτι και οι συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του δήμου για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί.
Χιόνι έπεσε και στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως ο Χορτιάτης με το θερμόμετρο στους -4 δημιουργώντας συνθήκες ψύχους σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Λευκό το τοπίο σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Το χιόνι στην πόλη της Κοζάνης έφτασε τα 10 εκατοστά ενώ στα ορεινά ξεπέρασε τα 30.

Στα λευκά ντύθηκε και η πόλη της Κοζάνης με το χιόνι να φτάνει τα 10 εκατοστά και τη θερμοκρασία από χθες στους -2 βαθμούς κελσίου.

Η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία οδό και στους καθέτους άξονες διεξάγεται κανονικά, ενώ αλυσίδες ή ειδικά ελαστικά χιονιού, χρειάζονται σε ορισμένα σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου της Κοζάνης, της Φλώρινας, των Γρεβενών και τις Καστοριάς.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας συνιστάται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την ολισθηρότητα των δρόμων καθώς η θερμοκρασία θα είναι υπό το μηδέν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook