Διατάχτηκε να ληφθεί DNA από τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 31χρονου στο Μεσολόγγι.

Εντολή να ληφθεί δείγμα DNA από τον 50χρονο κρεοπώλη, που κρατείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, δόθηκε σήμερα (23/10) από τις δικαστικές αρχές, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με δείγματα από το σώμα του 31 ετών θύματος.

Μόνο έναν πυροβολισμό, από κυνηγετικό όπλο, φέρει το σώμα του θύματος, που βρέθηκε χθες το απόγευμα σε βαλτώδη περιοχή Ευαγγελίστρια ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, όπως προκύπτει, σύμφωνα με την Αστυνομία, από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, όταν ο κρεοπώλης έφυγε από κρατητήρια χθες δεν ενημερώθηκε από την ανακρίτρια πως εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη αλλά το έμαθε από τους αστυνομικούς.

Έτσι, σήμερα θα γίνει λήψη DNA από τον κρεοπώλη αλλά και από τα νύχια του Μπάμπη ενώ ο κρεοπώλης θα κληθεί εκ νέου από τον ανακριτή

Τι ανέφερε ο κρεοπώλης στον ανακριτή
Όπως είπε στον ανακριτή δεν θεώρησε σημαντικό να πεί στους αστυνομικούς για την βόλτα που έκανε με τον Μπάμπη Κούτσικο στον κάμπο Ευηνοχωρίου, καθώς τότε δεν γνώριζε ότι ο 31χρονος είχε εξαφανιστεί:

Συγκεκριμένα απαντώντας στις ερωτήσεις του ανακριτή είπε:

-«Πήγαμε στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, στα φωτοβολταϊκά και παρέλαβα τον Μπάμπη από το σπίτι και κάναμε βόλτα. Ο Μπάμπης μου είπε: ‘θα πάμε να συναντήσω κάποιον’, δεν μου είπε ποιον, και συνεχίζαμε να κάνουμε βόλτες εκεί».

-«Καλά δεν ρωτήσατε εσείς για ποιον λόγο κάνετε βόλτες;».

-«Όχι, δεν τον ρώτησα. Και να τον ρωτούσα δεν θα μου έλεγε. Και μου άρεσε και εμένα που κάναμε βόλτες, γιατί περνούσε η ώρα. Κινηθήκαμε προς τα αριστερά σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά, και κάναμε γύρες».

-«Μπορείτε να μας δείξετε το σημείο;».

-«Δεν μπορώ να σας υποδείξω στον χάρτη το σημείο γιατί δεν το θυμάμαι ακριβώς και δεν καταλαβαίνω από τον χάρτη πώς είναι η περιοχή. Η βόλτα κράτησε 40- 45 λεπτά».

-«Για ποιον λόγο στην Αστυνομία είπατε ότι η βόλτα σας στον κάμπο κράτησε 20 λεπτά;».

-«Δεν το θυμάμαι ακριβώς γιατί είπα 20 λεπτά στους αστυνομικούς και δεν είχα και το κινητό μου μαζί μου για να βλέπω την ώρα».

Για την κλήση στον Μπάμπη
– «Από την άρση προκύπτει μία κλήση από εσάς στον Μπάμπη 12 δευτερολέπτων. Τι έχετε να πείτε για αυτό;».
-«Δεν θυμάμαι να τον κάλεσα εγώ».

-«Γιατί αποκρύψατε από την αστυνομία ότι πήγατε μια βόλτα σε αυτή την περιοχή, γιατί αποκρύψατε από τη μητέρα του Μπάμπη ότι πήγατε μια βόλτα εκεί όταν έψαχνε το παιδί της;».

-«Δεν ήξερα ότι είναι αγνοούμενος μέχρι τότε και δεν θεώρησα σημαντικό να το πω ότι πήγαμε βόλτα στα φωτοβολταϊκά».

«Το λάθος μου»
– «Για ποιον λόγο είπατε στους αστυνομικούς ότι αποβιβάσατε τον Μπάμπη στον κόμβο ΤΕΙ, λίγο πριν τη διασταύρωση, 10 μέτρα πριν τη νησίδα και ότι μετά κάνατε αναστροφή και γυρίσατε στο σπίτι σας μετά από μια στάση στο μίνι μάρκετ;».

– «Αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλακεία που έκανα και το μετανιώνω που δεν το είπα από την αρχή. Οι αστυνομικοί δεν μου είπαν ούτε προφορικά ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί και γι’ αυτό εγώ δεν το θεώρησα σημαντικό».

Για το όπλο
«Είδα ότι ο Μπάμπης είχε μαζί του όπλο. Δεν τον ρώτησα κάτι παραπάνω γι’ αυτό. Είδα την θήκη αλλά δεν ξέρω τι όπλο είχε μέσα, αν ήταν δικό του ή κάποιου άλλου. Εγώ ξέρω μόνο ότι ο Μπάμπης είχε μαζί του όπλο, ούτε φυσίγγια είδα. Όταν επιβιβάστηκε στο αμάξι τον ρώτησα: ‘τι το θες το όπλο; Θα πας για κυνήγι;’ και αυτός μου είπε: ‘πάμε κάπου που με περιμένει κάποιος’».

Τι υποστήριξε για τη χρυσοθηρία
«Εδώ και δυο χρόνια στις συζητήσεις μας μου είχε πει ότι ψάχνει θησαυρούς, λίρες. Ξέρω ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και το Αγρίνιο αλλά δεν μου έχει αναφέρει ονόματα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook