Μαραθώνια ήταν αγόρευση της εισαγγελέως που κράτησε 12 ώρες αποδομώντας όλους τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δεν είχε ευθύνη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά το τέλος της αγόρευσης – καταπέλτη για την ενοχή της έφυγε βρίζοντας.
Η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου στην αγόρευση της , που κράτησε 12 ώρες, εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι το χέρι που έδωσε τη θανατηφόρα δόση της κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν το χέρι της κατηγορούμενης μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δυστυχώς, η πραγματική ζωή ξεπερνάει το πιο ευφάνταστο σενάριﻨ, είπε η εισαγγελέας που πρότεινε να κριθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τα δύο κακουργήματα για τα οποία δικάζεται, δηλαδή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία από πρόθεση, υποστηρίζοντας ότι «η Τζωρτζίνα έζησε ό,τι πιο εφιαλτικό μπορεί να ζήσει ένα παιδί».

“Το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα ήταν αυτό της κατηγορουμένης ” τόνισε η εισαγγελέας η οποία κλείνοντας είπε πως η Τζωρτζίνα ήταν άτυχη να έχει αυτήν την γυναίκα για μητέρα.

Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο είναι να τρελαθεί. Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!» είπε η εισαγγελέας με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σηκώνεται και να ζητά να φύγει από την αίθουσα βρίζοντας χαμηλόφωνα την εισαγγελέα .

“Το δύσκολο σε αυτήν την υπόθεση δεν είναι να δούμε αν το έκανε. Το δύσκολο είναι να βρούμε γιατί το έκανε” ανέφερε η εισαγγελέας υπονοώντας πως το κίνητρο της Πισπιρίγκου ήταν η σχέση με τον Δασκαλάκη.

Όπως είπε η εισαγγελέας: Έβαλε το παιδί της στη μέση για να λύσει τις διαφορές της με τον κ. Δασκαλάκη. Το παιδί έγινε εργαλείο στα χέρια της για να χειριστεί τον κ. Δασκαλάκη κάθε φορά που την εγκατέλειπε. Κάθε φορά που ο Δασκαλάκης την εγκατέλειπε προσπαθούσε να του δημιουργήσει ενοχές χρησιμοποιώντας το παιδί. Είναι δυνατόν να έχεις τόσο πολύ θυμώσει και να μην φεύγει ο θυμός ενώ το παιδί σου είναι στο νοσοκομείο; Τη ψυχή αυτού του παιδιού την φρόντισε ποτέ; Η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε και τις δυο φορές που ο κ. Δασκαλάκης φεύγει. Της το λέει και εκείνος σε μήνυμα: «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε και μια απώλεια;

Ακόμη και στην απολογία της δεν ήταν σε θέση να πει ότι ήταν χωρισμένη με τον κ. Δασκαλάκη. Πουθενά δεν ενδιαφέρεται για το παιδί της. Και κάτι που εντυπωσιάζει είναι η απάθειά της απέναντι στο δράμα των παιδιών της. Μας είπε ότι ήταν ψύχραιμη στη Τζωρτζίνα γιατί είχε χάσει τα άλλα δυο παιδιά. Και εδώ γιατί άρχισε να κλαίει όταν απολογείται;

Και συμπληρώνω και λέω ότι δεν κλαίνε μόνο οι Ρομά, δεν υπάρχει μάνα που να βλέπει το παιδί της να ψυχορραγεί και να μην κλάψει. Γιατί δεν έκλαιγε στα νοσοκομεία και έκλαψε εδώ; Για να τη λυπηθούμε; Έτσι μας έχει σφυγμομετρήσει; Δεν υπάρχει μεγάλη απώλεια από αυτή του παιδιού σου. Εδώ δεν υπάρχει και είναι σχεδόν απόκοσμο. Αλλά πώς να πονέσει όταν εκείνη οδήγησε το παιδί της στο θάνατο;

Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε αναφέρει σε αντιφάσεις της κατηγορούμενης: «Μας είπε εδώ ότι δεν είχε αφήσει ποτέ τη Τζωρτζίνα μόνη της, μόνο που ξεχνάει ότι είχε κρυφτεί στο ξενοδοχείο και οι συγγενείς της, της έστελναν μηνύματα να γυρίσει στο παιδί της», είπε η εισαγγελέας και συνέχισε: «Μας είπε η κυρία κατηγορούμενη ότι εκείνο το διάστημα είχε μια προστριβή με το σύζυγο της όταν πήγε η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο. Ποια προστριβή. Από μηνύματα φαίνεται ότι χώριζε. Γιατί έπαιρνε πρώτα τον δικηγόρο της; (…). Ένιωσε την απώλεια της Μαλένας μας είπε. Δεν μπορούσε να σηκωθεί μας είπε. Έτσι αντιλαμβάνεται την απώλεια; Ρωτώ πριν κατηγορηθεί με ποιους τα είχε βάλει; Έδινε συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους. Υπάρχουν ηχητικά που η κυρία κατηγορούμενη μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας μιλάει για το τι παίζουν τα κανάλια (…) Και ενώ το παιδί της είναι στην εντατική συνεχίζει να ασχολείται με το facebook. Ακόμη και όταν πέθανε το παιδί το μυαλό της ήταν τι θα «ανέβει» στα social media. Έχει το κουράγιο να ασχολείται με αυτά τα πράγματα εκείνες τις ώρες;».

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει αρχές Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης και στη συνέχεια θα αποφασίσουν δικαστές και ένορκοι για την ενοχή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook