Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια με διπλό στόχο για τυχόν ευθύνες καταληψιών αλλά και των πρυτανικών αρχών,Στο μεταξύ χάος επικρατεί με τις καταλήψεις καθώς κινδυνεύει να χαθεί η εξεταστική περίοδος και πολλοί φοιτητές καταγγέλουν ότι απειλούνται από την παρουσία κουκουλοφόρων και εξωπανεπιστημιακών.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια διατάχτηκε με διπλή κατεύθυνση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα εκτός από τα άτομα που είναι υπεύθυνα για τις συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες, αλλά και για πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, ο οποίος αναμένεται να καλέσει άμεσα για μαρτυρική κατάθεση εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών

Οι ενέργειες των πρυτανικών αρχών για την αποτροπή των καταλήψεων στα Πανεπιστήμια μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα, σύμφωνα με παραγγελία για διενέργεια ποινικής έρευνας που έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ο εισαγγελέας σρο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνήσει τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι αρμόδιες πρυτανικές αρχές για την αποτροπή των καταλήψεων καθώς και τις ενέργειές τους μετά τις καταλήψεις στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.

Η εισαγγελική έρευνα που τώρα ξεκινά, στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση και υπό διερεύνηση είναι η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων όπως διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και παράβαση καθήκοντος.

Χάος στα πανεπιστήμια: Καταγγελίες για απειλές και βία στις φοιτητικές συνελεύσεις
Την ίδια ώρα εντείνεται το κύμα καταλήψεων στα πανεπιστήμια εν μέσω των αντιδράσεων στο κυοφορούμενο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Πολλοί φοιτητές αγωνιούν πως θα χαθεί το εξάμηνο ενώ δεν λείπουν και οι καταγγελίες για βίαιες πρακτικές εξωπανεπιστημιακών στις συνελεύσεις. Οι καταλήψεις γίνονται με αφορμή τις αντιδράσεις για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook