Η σεισμική δόνηση των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου ανοικτά της Σάμου, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές της Τουρκίας.Τι λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Καμία ζημία ή τραυματισμός δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μετά την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί στο νησί της Σάμου, σύμφωνα με τον Δήμου Σάμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “Κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσία πραγματοποιεί αυτοψίες σε κτίρια που είχαν πληγεί από τον προηγούμενο σεισμό, ενώ σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους βρίσκεται ο Δήμαρχος κ. Πάρης Παπαγεωργίου. Σε επαγρύπνηση βρίσκονται και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να αναφέρουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει“.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 07:19 ώρα Ελλάδος ήταν μεγέθους 4.9 βαθμών στην κλίμακα Richter και σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο 25 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά του Βαθέος Σάμου.

“Απομεινάρι του 2017”, λέει ο Λέκκας
Σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου ανοικτά της Σάμου, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές της Τουρκίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 7:19π.μ, με επίκεντρο είναι 25 χλμ Βορειοανατολικά από το Βαθύ της Σάμου, , με εστιακό βάθος 10 χλμ.
“Είναι ένα σεισμός απομεινάρι του μεγάλου σεισμού που είχαμε το 2017”, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρ. ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

“Δεν συμπίπτει με το ρήγμα που έδωσε τον μεγάλο σεισμό. Είναι ένα τμήμα του ρήγματος προς τα βόρεια. Ο σεισμός αυτός δεν επηρεάζει τη Σάμο και κυρίως το Βαθύ και τις περιοχές που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο”, πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook