Ξεκίνησε ήδη η κακοκαιρία καθώς μετά τη βόρεια Ελλάδα έχει αρχίσει να χιονίζει στην Εύβοια

Αυτή την ώρα χιονίζει σε περιοχές του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και στη Σέτα του Δήμου Ερέτριας.

Η νέα κακοκαιρία έφτασε στην Εύβοια με τα χιόνια να έχουν ξεκινήσει να πέφτουν σε περιοχές του Νομού.

Αυτή την ώρα χιονίζει σε περιοχές του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και στη Σέτα του Δήμου Ερέτριας.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο evima.gr, ο μετεωρολόγος του Ant1 Τάσος Αρνιακός η Εύβοια θα δεχτεί αρκετό χιόνι από την ψυχρή εισβολή που έχει περικυκλώσει το νησί από τις πρώτες πρωινές ώρες. Χιόνια ενδέχεται να δούμε ακόμα σε χαμηλά υψόμετρα της Εύβοιας.

Κρήτη
Εν όψει της κακοκαιρίας που προβλέπεται να πλήξει την Κρήτη τα επόμενα 24ώρα, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση, καλώντας όλους τους δημότες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και προληπτικοί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει έντονες χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στην περιοχή, επισημαίνοντας τη σημασία της προσοχής όλων των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος παροτρύνει τους κατοίκους να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να διατηρούν τους κεντρικούς δρόμους του χωριού τους ελεύθερους από οχήματα, ειδικά σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Για τους επισκέπτες του Οροπεδίου Λασιθίου, υπόσχεται τακτική ενημέρωση μέσω ανακοινώσεων για πιθανά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν.

Παράλληλα, οι κτηνοτρόφοι καλούνται να φροντίσουν για την ασφάλεια των κοπαδιών τους και να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό τους με τροφή.

Ο Δήμος διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι οι υπηρεσίες του είναι σε πλήρη ετοιμότητα και τα τηλέφωνά τους είναι ανοικτά για κάθε ανάγκη.

Τέλος, καλεί όλους τους δημότες να είναι αλληλέγγυοι και να παρέχουν συνδρομή στους ηλικιωμένους που ίσως χρειαστούν φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να κυλήσουν αυτές οι ημέρες χωρίς προβλήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook