Στα λευκά «ντύθηκε» η Εύβοια. Χιονίοζει στην Πάρνηθα και συα Βίλλια.Ποιοί δρόμοι έχουν κλείσει. Πως θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Κορυφώνεται η κακοκαιρία «Avgi» σήμερα Τρίτη 30/01, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από το πρωί της Τετάρτης 31/01 θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη.

Στους Χάρτες 1 και 2 παρουσιάζεται η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης 30/01 και το πρωί της Τετάρτης 31/01. Στον Χάρτη 3 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται την Τρίτη 30/01 και Τετάρτη 31/01.

Χάρτης 1: Η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης 30/01

Χάρτης 2: Η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το πρωί της Τετάρτης 31/01

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν την Τρίτη 30/01 τα 8 μποφόρ και κατά τόπους τα 9 μποφόρ ενώ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση την Τετάρτη 31/01. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία που την Τρίτη 30/01 δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου θα παρουσιάσει μικρή άνοδο την Τετάρτη 31/01, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι περιοχές που χιονίζει
Στην Αττική, έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα στα Βίλια, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην Πάρνηθα. Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται στη Στενή Ευβοίας, στην Αρτάκη και στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται το πρωί από τη γέφυρα Μαρτίνου μέχρι τη γέφυρα της Ριτσώνας.

Η κακοκαιρία Avgi δείχνει τα δόντια της σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας όπως η Στενή με πυκνή χιονόπτωση.
«Είμαστε επί ποδός, η χιονόπτωση συνεχίζεται σε περιοχές των 300 μέτρων και άνω. Όλα τα μηχανήματα δίνουν μάχη και κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους», δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Πυκνή χιονόπτωση το βράδυ και στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Χιονοκαταιγίδα έπληξε από αργά το βράδυ και την Θήβα στα 280 μέτρα υψόμετρο

Η λίμνη Μπελέτσι, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, πάγωσε, ενώ δεν έχει σταματήσει να χιονίζει στην περιοχή.


Πολύ χιόνι και το καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα.

Λευκό το τοπίο και στα Βίλια, όπου 6 μηχανήματα του Δήμου, 6 μηχανήματα της περιφέρειας, εκχιονιστικά και 2 ισοπεδωτές του στρατού παραμένουν σε εγρήγορση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Στην Αττική, σε ισχύ βρίσκεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Διονύσου από το ύψος του 414 Νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος, στην περιοχή της Πεντέλης, ενώ κλειστές παραμένουν η Λεωφόρος Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια και στις δύο κατευθύνσεις και η Λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, στην περιοχή των Αχαρνών.

Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, προχώρησε η αστυνομία.

Όπως ενημερώνει η Αττική Οδός, κλειστή είναι η αριστερή λωρίδα κλειστή στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος του κόμβου Καλυφτάκη. Αναμένονται μεγάλες καθυστερήσεις στις εξόδους για Λαμία (ρεύμα προς Αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα).

Παράλληλα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Π.E.O. Ελευσίνας-Θηβών, από το ύψος της θέσης Κάζα της Δυτικής Αττικής.

Ηδη, από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τετάρτης απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέος οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού, από τα όρια των νομών Πιερίας και Θεσσαλονίκης έως την Αθήνα (Κόμβο Καλυφτάκη), ανεξαρτήτως χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επισημαίνεται επίσης πως από τη Δευτέρα στις 20.00 και μέχρι το πρωί της Τετάρτης στις 10.00, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στον άξονα Αθήνα-Μάλγαρα. Από τις απαγορεύσεις εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι καθώς και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook