Κατηγορηματικός ότι δεν έχει πάρει χρήματα από το ταμείο του «Άλλου Ανθρώπου» για να τα παίξει σε τυχερά παιχνίδια εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star o δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

«Τα χρήματα του «Αλλου Ανθρώπου» πήγαιναν όλα στον «Άλλο Άνθρωπο», δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς» είπε στη δημοσιογράφο του Star Τασούλα Παπανικολάου, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, όταν τον ρώτησε αν χρησιμοποιούσε τα χρήματα που έμπαιναν στους λογαριασμούς για να τα παίξει στον τζόγο ή προς άλλο ίδιον όφελος.

Όπως ανέφερε υπήρχαν δύο λογαριασμοί , της μητέρας του και του γαμπρού του, που κατατίθεντο τα χρήματα που πρόσφεραν οι πολίτες , οι οποίοι γνώριζαν ότι τα ποσά έμπαιναν σε προσωπικούς λογαριασμούς, δεν έμπαιναν σε κρυφούς λογαριασμούς. Διευκρίνισε επίσης ότι τα χρήματα και των δύο λογαριασμών τα διαχειριζόταν ο ίδιος, ενώ δεν περίμενε ποτέ ότι μετά από 13 χρόνια κοινωνικής δράσης να βρεθεί κατηγορούμενος. . «Δεν έχω κληθεί ποτέ επί 13 χρόνια» τόνισε κατηγορηματικά για το αν έχει ελεγχθεί ποινικά για τη δράση του.

Στην ερώτηση του πως σχολιάζει τη δήλωση του γαμπρού του ότι δεν ήθελε να μπαίνουν ξένα λεφτά στο λογαριασμό , απάντησε: «Καλά λέει εκεί κατατέθηκαν μια φορά χρήματα ήταν για την Τουρκία (σς εννοεί όταν πήγε για να βοηθήσει μετά το φονικό σεισμό).

Επανέλαβε δε ότι δεν έχει «προσωπικό λογαριασμό, ούτε θυρίδα, ούτε ομόλογα, ούτε παπάκι»

Ωστόσο στην ερώτηση πως σχολιάζει τη φωτογραφία που απεικονίζεται να παίζει σε μηχάνημα τυχερά παιχνίδια δεν απάντησε ευθέως αλλά είπε χαρακτηριστικά: Τα χρήματα που κατατίθεντο για τον Άλλον Άνθρωπο πήγαιναν στον ‘Αλλον Άνθρωπο…

Όπως είπε «δεν έχει πάρει από τα χρήματα που προορίζονταν για τον Άλλο Άνθρωπο ούτε 10 σέντς, δεν έχω καταλάβει τι λέει το πόρισμα για ποια εγκληματική οργάνωση μιλάει για μένα, τη μητέρα μου και τον γαμπρό μου». Χτυπώντας εμένα χτυπούν τον “Άλλον Άνθρωπο”. Μη χτυπάτε τον “Άλλον Άνθρωπο”, χτυπάτε εμένα.

Η ανάρτηση με  κίνηση πληρωμών σε στοιχηματική εταιρία 
Στο μεταξύ πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τη σχέση που είχε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος με τα τυχερά παιχνίδια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LIVE NEWS, τον Σεπτέμβριο του 2022 ο «Άλλος Άνθρωπος» είχε δημοσιεύσει τον λογαριασμό του στο Instagram μία ανάρτηση στην οποία ευχαριστούσε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους για δωρεά.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση συνοδευόταν από μία φωτογραφία, η οποία όμως δεν έδειχνε τις δωρεές από τους ανθρώπους αλλά ήταν μία τραπεζική απόδειξη που έγραφε τις τελευταίες κινήσεις.

Μάλιστα, οι τελευταίες κινήσεις έχουν γίνει σε στοιχηματική εταιρεία.

Το Live news κάνοντας έρευνα διαπίστωσε πως ο λογαριασμός αυτός ανήκει στον κουνιάδο του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Η συζήτηση
Στη συγκεκριμένη ανάρτηση έκανε σχόλιο ένας χρήστης του Instagram, όπου του επισημαίνει πως στη φωτογραφία αναγράφονται κινήσεις σε στοιχηματική εταιρεία και όχι οι δωρεές, και πως ένα μέρος των χρημάτων έχουν πάει στα φρουτάκια.
Ο άνθρωπος αυτός καθώς δουλεύει σε ένα πρακτορείο κατάλαβε τι συμβαίνει και του έστειλε προσωπικό μήνυμα.
Ακολουθεί η συνομιλία τους.

Υπάλληλος: Καλησπέρα. Στις φωτογραφίες που ανέβασε φαίνονται κινήσεις του λογαριασμού που ζητάτε να μπουν τα χρήματα να πηγαίνουν στα…. Δουλεύω σε πρακτορείο… και ξέρω… Τι γίνεται εδώ, δεν έχω καταλάβει κάτι καλά; Έχω κρατήσει σκρινσοτ τα πάντα. Παρακαλώ να μου απαντήσετε.

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Αυτή η φωτογραφία έτσι όπως έπρεπε να πει αλλά μπήκε η μισή. Κοίτα τα ποσά είναι τα ίδια. Έπαιξε 225 ευρώ ή πήρε από το μηχάνημα του… το συγκεκριμένο ποσό γιατί η κάρτα του παίρνει από το ΑΤΜ μόνο 800 ευρώ από τον μισθό του που παίρνει 1.120 τον μήνα.

Υπάλληλος: Καλημέρα, οκ ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τα έπαιξε αυτά τα χρήματα, ό,τι κερδίσεις το κάνεις ανάληψη από την προσωπική κάρτα παίχτη των… σε μετρητά από το πρακτορείο. Μόνο αν είναι ποσό άνω των 800 ευρώ πάνε μέσω τραπέζης με κατάθεση κατευθείαν από τον…

Στη συνέχεια, στο σχόλιο απάντησε και η σελίδα του «Άλλου Ανθρώπου».

«Επιτέλους κάτι σωστό. Ο… είναι ένας άνθρωπος που εργάζεται και αυτήν είναι η κάρτα μισθοδοσίας του. Το τι κάνει αυτός με τα δικά του χρήματά δεν με αφορά, αυτό που με αφορά είναι τα χρήματα που βάζουν οι άνθρωποι για τον άλλον άνθρωπο. Αυτό που έβγαλε λοιπόν, είναι όλη την απόδειξη για να φανεί το ποσό που έχει μαζευτεί. Αυτός μου έδωσε την κάρτα του γιατί η δική μου έχει μπλοκάρει. Πήγα σήμερα λοιπόν με την κάρτα του και είδα το υπόλοιπο του λογαριασμού το οποίο είχε μέσα 1.200 ευρώ περίπου και μαζί με το PayPal έχει μαζευτεί το ποσό που έγραφα. Με θεωρείς λοιπόν πολύ μ@@@ να βγάλω φωτώ ότι παίζω σε πρακτορείο και να το δημοσιεύσω;».

Η ανάρτηση ωστόσο, έχει πλέον κατέβει.

Η μαρτυρία «κλειδί» του ανθρώπου που έκανε το σχόλιο
Το LIVE NEWS επικοινώνησε με τον άνθρωπο που του έκανε το σχόλιο.
«Εγώ είδα μια ανάρτηση στην οποία έλεγε ότι στον τάδε λογαριασμό βάλτε χρήματα για έρανο κτλ, για να βοηθήσει (ο κόσμος). Μέσα σε αυτή την ανάρτηση αν κάναμε δεξιά- αριστερά scroll, είχε και μια απόδειξη ‘’τελευταίες κινήσεις’’ από ΑΤΜ. Είχα γράψει ότι αυτό που δείχνεις αυτή τη στιγμή είναι παίξιμο σε (πρακτορείο). Αν θυμάμαι καλά, αυτός είχε σχολιάσει ότι ο φίλος του που έχει τον λογαριασμό, ίσως να είναι και ο γαμπρός του στην προκειμένη περίπτωση», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θυμάμαι ότι είχε γράψει ότι και καλά είναι φίλου μου και ”ο φίλος μου έχει ένα μικρό πάθος και παίζει από το μισθό του και ότι παίζει από τα δικά του από την μισθοδοσία του”, ότι δεν παίζει από τα λεφτά που χρηματοδοτεί ο κόσμος. Στην ανάρτηση, προφανώς ήταν για να βγάλει χρήματα αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ανέβασε τη φωτογραφία αυτή. Μήπως το έκανε από λάθος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook