Από το 2020 έως την περίοδο που ολοκληρώθηκε η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα διακινήθηκε από αυτούς τους 4 λογαριασμούς λογαριασμούς των δύο συγγενικών του προσώπων πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Στο επίκεντρο της έρευνας της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος βρίσκονται τέσσερις λογαριασμοί του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, του ιδρυτή του “Άλλου Ανθρώπου”, που ανήκουν σε δύο συγγενικά του πρόσωπα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, από το 2020 έως την περίοδο που ολοκληρώθηκε η έρευνα της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, διακινήθηκε από αυτούς τους λογαριασμούς πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Ενώ, 600.000 ευρώ φαίνεται να μπήκαν σε παικτικούς λογαριασμούς στο όνομα του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είχε δηλώσει πως ο λόγος που έμπαιναν σε αυτούς τους λογαριασμούς ήταν για να μπορεί να γίνει ανάληψη περισσοτέρων μετρητών, καθώς στους άλλους δεν μπορούσε να γίνει λόγω ορίου.
Ωστόσο, από την έρευνα που έκανε η Αρχή προκύπτει πως από τους παικτικούς λογαριασμούς δεν έχουν γίνει αναλήψεις αυτών των χρημάτων.

Σύμφωνα με την αρχή ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «ο άλλος άνθρωπος» ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα ύψους 600.000 ευρώ, με τον ίδιο στις δηλώσεις του να επιμένει ότι δεν έχει πάρει ούτε δέκα σέντς από τα χρήματα που προσέφερε ο κόσμος.

«Δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί», λέει ο δικηγόρος του

O Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του Κώστα Πολυχρονόπουλου, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Ο Πολυχρονόπουλος δεν έχει κανένα λογαριασμό. Δεν υπάρχουν παικτικοί λογαριασμοί. Εάν κάνω μία καταγγελία πως ένα άνθρωπος εκβιάζει και ξεπλένει χρήμα η Αρχή οφείλει να βγάλει μία διάταξη πως υπάρχουν υπόνοιες. Είναι προληπτική η δέσμευση διότι υπάρχει μεγάλο ποσό χρημάτων που έχουν κατατεθεί. Αναφέρεται πάντα η λέξη ‘’υπόνοια’’. Εάν δείτε μία δική μου φωτογραφία να κρατάω ένα ποτήρι κρασί, σημαίνει πως είναι αλκοολικός; Πιστεύω πως όλοι αυτοί που λένε πως τον έχουν δει θα καταθέσουν. Πριν από λίγες εβδομάδες κατηγορούσαμε τις ΜΚΟ γιατί υπάρχουν δαιδαλώδεις κινήσεις χρημάτων και λέγαμε πως ήταν ‘’βρόμικες’’. Εδώ έχουμε ατομικούς λογαριασμούς που εγώ που πηγαίνω να καταθέσω ξέρω πως πηγαίνουν σε ένα τέτοιο λογαριασμό. Δεν είναι απάτη αυτό αλλά εάν είναι φορολογικό αδίκημα θα το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο».

Εδώ συντελείται μια ανθρωποφαγία

«Εδώ συντελείται μία ανθρωποφαγία. Εμφανίζονται όλοι να γνωρίζουν χωρίς να υπάρχει μία κατάθεσή σε ανακριτή. Κυκλοφορούν φωτογραφίες οι οποίες είναι παράνομες. Δεν έχουν τη συναίνεση του εντολέα μου. Ο Πολυχρονόπουλος δεν τζόγαρε και όποιος λέει το αντίθετο θα πρέπει αν το αποδείξει αλλιώς θα βρεθεί κατηγορούμενος. Όποιος έχει στοιχεία να έρθει αν τα καταθέσει και να επωμιστεί και τις συνέπειες. Μιλάτε όλοι για ένα πόρισμα. Δεν υπάρχει κανέναν πόρισμα. Υπάρχει μια διάταξη που είναι ένα καθαρά προληπτικό μέτρο. Δεν έχει καταλογιστεί καμία κατηγορία τόσο στον εντολέα μου όσο και στη μητέρα του. Η απάντηση είναι κατηγορηματική πως κανένα ποσό από τις καταθέσεις δεν κατατέθηκε σε κάποιο άλλο σκοπό πέρα από τον ‘’Άλλο Άνθρωπο’’. Είναι εύκολο να το αποδείξουμε και θα το κάνουμε όταν κληθούμε. Ούτε ένα σεντ δεν έχει πάει σε άλλο σκοπό», είπε

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook