Άπό την κακοκαιρία Avgi και τα χιόνια , περνάμε σε καλύτερες και πιο ζεστές μέρες λέει ο διευθυντής της ΕΜΥ

Οι επόμενες μέρες θα είναι ζεστές σύμφωνα με τους μετεωρολόγοςυ με εξαίρεση το Σαββατοκύριακο που θα έχει βροχές και κρύο. Από την ερχόμενη εβδομάδα όμως η θερμοκρασία θα ανέβει στους 17-18 βαθμούς.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, προβλέπει άνοδο της θερμοκρασίας γράφοντας στην ανάρτηση του «έχει ο καιρός… γυρίσματα καθώς «τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε ως Αλκυονίδες και ας μην τηρούνται τα μετεωρολογικά όρια, ειδικά αυτό των ελαχίστων θερμοκρασιών για όλη τη χώρα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ:

«ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Τον αντικυκλώνα (H) από βδομάδα μας τον “κλέβει” η Ιβηρική. Έστω όμως και υπό συνθήκες, χωρίς να είμαστε αυστηροί, τις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε ως Αλκυονίδες και ας μη τηρούνται τα μετεωρολογικά όρια, ειδικά αυτό των ελαχίστων θερμοκρασιών για όλη τη χώρα».

Μαρουσάκης: Ανοιξιάτικος ο καιρός την επόμενη εβδομάδα
Παράλληλα, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, το κρύο παραμένει, αλλά και αυτό θα υποχωρήσει σταδιακά, δίνοντας τη θέση του αύριο και μεθαύριο σε πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μια μικρή παρένθεση κρύου, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 12 – 14 βαθμούς, ωστόσο από Δευτέρα και την υπόλοιπη εβδομάδα ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος, με θερμοκρασίες που θα φθάσουν και τους 17 με 18 βαθμούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook