Κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών αλλά και έγγραφα από στοιχηματικές εταιρίες; θα ζητηθούν από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διερευνηθεί η διαδρομή των χρημάτων από τις δωρεές.

Τη διενέργεια ποινικής έρευνας μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας, που τώρα ξεκινάει, μπαίνουν ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονοπούλος, και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων είχαν κατατεθεί ως δωρεές μεγάλα χρηματικά ποσά , σύμφωνα με το πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της ,επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Τα αδικήματα για τα οποία θα ελεγχθεί ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και οι συγγενείς του είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Με την έναρξη έρευνας αναμένεται να ζητηθούν μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Στα στοιχεία που συνέλλεξε η Αρχή για το Ξέπλυμα , φαίνεται να προκύπτει σημαντική εκροή χρηματικών με αποτέλεσμα η εικόνα των επίμαχων λογαριασμών για τα δύο τελευταία έτη να εμφανίζει καταθέσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ και αναλήψεις από τις οποίες 600 χιλιάδες ευρώ διερευνώνται αν κάλυψαν τους φιλανθρωπικούς σκοπούς για τους οποίους προορίζονταν ή   κατευθύνθηκαν σε προσωπικά έξοδα του ιδρυτή και πιθανότατα σε εταιρίες ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών

Διασύνδεση των λογαριασμών και με αμερικάνικες τράπεζες
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Κώστας Πολυχρονόπουλος φαίνεται να είχε αναπτύξει πολλά δίκτυα. Όπως αποκάλυψε το Live News φαίνεται να είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός Paypal για τις δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο» με λογαριασμούς αμερικάνικων τραπεζών.

Συνολικά, μέχρι στιγμής ο κ. Πολυχρονόπουλος φαίνεται να λαμβάνει χρήματα με τους εξής τρόπους: μετρητά, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, μέσω paypal και με ταχυδρομική επιταγή μέσω EΛΤΑ. Όλοι αυτοί οι τρόποι εισροής δωρεών έχουν τεθεί στο επίκεντρο της έρευνας προκειμένου να ελεγχθεί για το άν έχει διαπραχθεί ή όχι απάτη και ξέπλυμα ύψους 600.000 ευρώ.

Η εταιρεία – μυστήριο της Συγγρού με πρόεδρο την μητέρα του που στο «μικροσκόπιο» των Αρχών
Παράλληλη έρευνα γίνεται από τις αρχές και για την εταιρεία, στην οποία εμφανίζεται πρόεδρος η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.
Στη λεωφόρο Συγγρού είναι η έδρα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φίλοι του Άλλου Ανθρώπου» που ξεκίνησε τη διαδρομή της με τον διακριτικό τίτλο «Ανθρώπινες εκφράσεις» και σχετίζεται με τον «Άλλο Άνθρωπο» αφού στη διοίκηση της μετέχουν πρόσωπα συγγενικά του Πολυχρονόπουλου.
Σκοποί της φέρονται είναι η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη και η διάδοση των γραμμάτων και των τεχνών, η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από φιλανθρωπικά συναισθήματα, όπως και την προώθηση της αλληλέγγυας και ανταλλακτικής οικονομίας και της οικολογίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook