Νέο βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης της βόμβας στην οδό Σταδίου στο υπουργείο Εργασίας βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο φως ήρθε βίντεο-ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη Σταδίου περίπου στις 01:29 ξημερώματα Σαββάτου και συγκεκριμένα έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για βίντεο από κάμερα ασφαλείας εντός καταστήματος που έχει καταγράψει την ένταση του ωστικού κύματος από την ισχυρή έκρηξη του ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού.

Η διαδρομή του βομβιστή και ο πιθανός συνεργός
Σύμφωνα με το MEGA οι αστυνομικές αρχές συλλέγουν πληροφορίες χετικά με την διαδρομή που ακολούθησε ο βομβιστής για να φθάσει στο σημείο της έκρηξης καθώς και το αν υπήρξε συνεργός.

Αυτό που βλέπουν από τις κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί και προσπαθούν να αναλύσουν είναι πώς έφθασαν στο σημείο οι βομβιστές κι άφησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Το κύριο σενάριο που εξετάζεται από τις Αρχές είναι να έφθασε ο βομβιστής στο σημείο από το απέναντι πεζοδρόμιο πεζός, να άφησε το σακίδιο του – και μάλιστα με κατεύθυνση τέτοια ώστε από την έκρηξη να προκληθούν ζημίες στο υπουργείο – και στην συνέχεια να απομακρύνθηκε και πάλι πεζός.

Οι Αρχές θεωρούν δεδομένου ότι λίγα μέτρα παρακάτω τον βομβιστή θα περίμενε κάποιος συνεργός του -ίσως με κάποια μοτοσυκλέτα για να διαφύγουν.

Το προειδοποιητικό τηλεφώνημα
Όπως έχει γίνει γνωστό, λίγα λεπτά πριν την έκρηξη άγνωστος κάλεσε στα γραφεία εφημερίδας προειδοποιώντας για την έκρηξη και τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

«Σε 40 λεπτά θα σκάσει» φέρεται να είπε ο άγνωστος.

Η Ελληνική Αστυνομία έσπευσε στην περιοχή και εντόπισε μια ύποπτη τσάντα στα κάγκελα του πεζοδρομίου, ενώ διέκοψε την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από το σημείο.

Την ευθύνη για το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον άγνωστο που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ανέλαβε η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook