Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις μετά το τέλος του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Εγκλωβίστηκαν πολίτες σε υπόγειο πάρκινγκ

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (8/2) γύρω από τη Νομική, στο κέντρο της Αθήνας, μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.


Ένταση και επεισόδια με φωτιές και χημικά σημειώθηκαν στη Νομική αφού είχε ολοκληρωθεί το μεγάλο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Άγνωστοι φορώντας κουκούλες έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές στους κάδους, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.


Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, μία ομάδα 30 ατόμων βγήκαν έξω από τη Νομική Σχολή και άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, που «απάντησαν» με μολότοφ, κρότους λάμψης και καπνογόνα.

Με αυτή την κατάσταση να επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, 10 άτομα βρέθηκαν εγκλωβισμένα σε υπόγειο πάρκινγκ στην οδό Σίνα το απόγευμα.


Στο LIVE NEWS μίλησε νωρίτερα μία εκ των 10 εγκλωβισμένων.

«Είμαστε σε ένα πάρκινγκ. Είμαστε 11 άνθρωποι και δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Έξω γίνεται χαμός, δεν μπορούμε να βγούμε έξω, υπάρχουν καπνογόνα, μολότοφ. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε από εδώ. Κάποιος πρέπει να έρθει να μας βγάλει. Υπήρχαν κάμερες στο κτίριο και τις έχουν σπάσει».

Πλέον, οι άνθρωποι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν ενώ έμειναν στο πάρκινγκ έμειναν για πάνω από μία ώρα.
Τα επεισόδια συνεχίζονται ενώ ομάδα που έχει ταμπουρωθεί εντός της Νομικής Σχολής συνεχίζει πετάει πέτρες και νερά εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονται επί της Σίνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook