Με ισχυρά μέτρα ασφαλείας και μέσα σε αυτοκίνητα της Αστυνομίας, οι τέσσερις συλληφθέντες, πουν διέθεταν ολόκληρο οπολοστάσιο, έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελεπίδων για την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασαν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου οι τέσσερις συλληφθέντες ανάμεσά τους και το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς.

Οι συλληφθέντες κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη πέρασαν γρήγορα την είσοδο των δικαστηρίων μέσα στα σε αυτοκίνητα και προκειμένου να περάσουν το γραφείο του εισαγγελέα.

Ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες βρίσκονται και δύο μέλη των ΟΥΚ. Οι συλλήψεις έγιναν κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα το μεσημέρι της Παρασκευής και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες. Ένας από τα άτομα στα οποία πέρασαν χειροπέδες κατηγορείται για επεισόδια σε γήπεδα, ενώ ο άλλος ήταν πορτιέρης σε γνωστό κλαμπ.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς από την εποχή που ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού διατηρούσε επαφές με άτομα από την Greek Mafia. Μάλιστα όταν αποφυλακίστηκε φέρεται να είχε αναπτύξει επαγγελματικές σχέσεις μαζί τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε στενές σχέσεις με ένα άτομο της Greek Mafia που είχε δολοφονηθεί και ο ίδιος μετά από αυτό το γεγονός φοβόταν για τη ζωή του.


Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενοι μέλη οργανώσεων που συμμετέχουν στο αντάρτικο πόλης και είχαν απασχολήσει τις αρχές να έχουν σχέσεις με άτομα του ποινικού χώρου. Ίσως έτσι ανοίξει ο δρόμος και για άλλες συλλήψεις.

Το οπλοστάσιο των συλληφθέντων
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
1. 2 κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
2. 4 πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,
3. χειροβομβίδα,
4. πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,
5. γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
6. 2 κενές γεμιστήρες πιστολιού,
7. 281 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
8. κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,
9. φορητός ασύρματος,
10. αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,
11. υφασμάτινη θήκη πιστολιού,
12. αλεξίσφαιρο γιλέκο,
13. πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
14. 5 μαχαίρια, από τα οποία – αναδιπλούμενα,
15. 4 σιδερογροθιές,
16. ρόπαλο,
17. φωτοβολίδα, καπνογόνο και 4 πυρσοί,
18. αναβολικές ουσίες,
19. αμπούλες αερίου,
20. 11 κινητά τηλέφωνα,
21. 6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
22. εξωτερικός σκληρός δίσκος,
23. ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook