«Δεν συνδέθηκαν οι άνθρωποι μεταξύ τους στην δικογραφία που σχηματίστηκε. Συνελήφθησαν γι' αυτά που κατείχαν» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Δημογλίδου - Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ

Το πώς βρέθηκαν στη κατοχή τους τα όπλα και πού θα μπορούσαν αυτά να χρησιμοποιηθούν ερευνά η αστυνομία μετά την μυστική επιχείρηση που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή και είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη των τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων του πρώην μέλος του Πυρήνων της Φωτιάς και των δύο ΟΥΚάδων.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση της Αστυνομίας σε σπίτια στην Αθήνα, στο Πέραμα και στον Πειραιά, έγινε στο πλαίσιο της έρευνας για το οργανωμένο έγκλημα και την Greek Mafia ,η δράση της οποίας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με εκτελέσεις αρχινονών και μελών εγκληματικών κυκλωμάτων που λιμαίνονται οτ χώρο των καυσίμων και των λαθραίων τσιγάρων.

Σύμφωνα με όσα είπε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Δεκατιανοί» η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς υπάρχουν και ψηφιακά πειστήρια που θα εξετασθούν από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών
«Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των 4 συλληφθέντων»

Μάλιστα η κυρία Δημογλίδου ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής «η έρευνα της αστυνομίας έχει δείξει ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους οι 4 συλληφθέντες».

Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ για κατοχή συγκεκριμένων αντικειμένων σε συγκεκριμένα άτομα και όχι σε όλα.
«Δεν συνδέθηκαν οι άνθρωποι μεταξύ τους στην δικογραφία που σχηματίστηκε. Συνελήφθησαν για αυτά που κατείχαν» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το αν υπάρχει σύνδεση των ατόμων αυτών με την πρόσφατη δολιοφθορά, την ανατίναξη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από την Σαλαμίνα στην Αίγινα, η κυρία Δημογλίδου είπε ότι προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο από την έρευνα της αστυνομίας.

Στη φυλακή το πρώην μέλος των Πυρίνων, ελεύθεροι οι ΟΥΚάδες
Με ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στο πρώην ηγετικό στέλεχος της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” για παράβαση του νόμου περί όπλων και οπλοκατοχή.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι.»
Όπως αναφέρθηκε από το συνήγορο του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia.»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα, ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος αφέθηκαν οι δύο ΟΥΚάδες, (επίλεκτα μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού) με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή όπλων και εκρηκτικών και θα διενεργεί περαιτέρω έρευνα για τα όπλα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook