Άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού που θύμιζε άνοιξη. Βροχές εκδηλώνονται από το πρωί της Κυριακής 11/02 σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα βορειοδυτικά.

Ήδη βρέχει έντονα στα Επτάνησε, ενώ καταιγίδες εκδηλώνονται στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η Αττική θα επηρεαστεί από αργά το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / EAA, ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική επιδείνωση, και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα Πελοποννήσου. Από αργά το βράδυ θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική)

Ήδη προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη. Κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, Κυλλήνη για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, Βόλος – Σποράδες και Αγία Μαρίνα – Στύρα.

Πολύ ενισχυμένοι και τοπικά θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, ωστόσο στο Ιόνιο το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και την εκδήλωση λασποβροχών.

Τη Δευτέρα 12/02 η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί σε μεγάλο μέρος της χώρας. Προοδευτικά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου κατά τόπους αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής. Γρήγορα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τμήματα των Κυκλάδων, ενώ από τις απογευματινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα Δωδεκάνησα. Επίσης, βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι το απόγευμα στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, με σημαντικά ύψη βροχή κατά τόπους. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα βορειοανατολικά όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική)
Νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 7-8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν προοδευτική εξασθένηση και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη παρουσιάζεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής μέχρι και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 12/02.

Με βροχές ο καιρός τη Δευτέρα – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook