Σε βάρος του 35χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπου κατά συρροή και κατ/ επάγγελμα και της σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο 35χρονος youtuber κατηγορείται πως κακοποιούσε ΑμεΑ και προέβαλε live διάφορες πράξεις μεταξύ τους από ξυλαδαρμό , φτύσιμο ή εξύβριση ανάλογα με τις «παραγγελίες» των συνδρομητών του που πλήρωναν αδρά από 10 έως και 200 ευρώ για τέτοιες σκηνές.

Ο 35χρονος YouTuber, συνελήφθη για κακοποίηση ατόμων ΑμεΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την περασμένη εβδομάδα και μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

Κατά την απολογία του, ο 35χρονος φέρεται να εμφανίστηκε μετανιωμένος ωστόσο ισχυρίστηκε πως είχε σταματήσει τα εν λόγω βίντεο από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει πως τα άτομα ΑΜΕΑ ήταν εκείνα που τον προσέγγισαν και του ζήτησαν να βγουν στο κανάλι που διατηρούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εκείνος φέρεται να υποστήριξε πως τα χρησιμοποιούσε επειδή θεωρούσε ότι τους ωφελούσε πολύ περισσότερο, απ’ ότι τους έβλαπτε, καθώς αποκόμιζαν σημαντικό οικονομικό όφελος από αυτή τη δραστηριότητα, ενώ κέρδιζαν και αναγνωρισιμότητα.

Ο 35χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ότι επρόκειτο για άτομα με κάποια αναπηρία, αλλά ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν το ακαταλόγιστο.

Στην ανακρίτρια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης δυο πρόσωπα που συμμετείχαν στα βίντεο του 35χρονου, που δεν είναι άτομα με αναπηρία, ενώ σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, θέλησαν να καταθέσουν και ΑμεΑ θύματα του YouTuber, τα οποία όμως δεν δέχτηκε η ανακρίτρια καθώς δεν μπορούν να καταθέσουν χωρίς την παρουσία ψυχολόγου.

Σε βάρος του 35χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπου κατά συρροή και κατ/ επάγγελμα και της σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook