Ο φάκελος, ο οποίος δεν είχε περάσει τον απαραίτητο έλεγχο και έμεινε επί δέκα μέρες κλειστό πάνω σε ένα γραφείο, περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας (12/2) στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καθώς βρέθηκε ύποπτος φάκελος, ο οποίος περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό. Το κτίριο εκκενώθηκε. Στις έρευνες μετέχει και η Αντιτρομοκρατική

Ένα δέμα με αποστολέα την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και παραλήπτη μια πρόεδρο Εφετών, έφτασε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ο φάκελος, ο οποίος δεν είχε περάσει τον απαραίτητο έλεγχο και έμεινε επί δέκα μέρες κλειστό πάνω σε ένα γραφείο, περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο φάκελος έφτασε σε γραφείο δικαστών, στον τρίτο όροφο, και κρίθηκε ύποπτος από την πρόεδρο Εφετών και πιο συγκεκριμένα από τον σύζυγό της, ο οποίος εντόπισε μεταλλικά αντικείμενα. Έπειτα το δέμα μεταφέρθηκε στο X-ray της εισόδου, κι αφού οι υπεύθυνοι επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα, κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) να τον εξετάσει.

Τελικά, όντως περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, η οποία και θα μπορούσε να εκραγεί στα χέρια του παραλήπτη. Οι αστυνομικοί του ΤΕΕΜ προχώρησαν στην εξουδετέρωση της βόμβας ενώ οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τον αποστολέα και τη διαδρομή του φακέλου βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, είναι οι αποφάσεις που εξέδωσε η συγκεκριμένη πρόεδρος Εφετών, γιατί ο φάκελος είχε το δικό της όνομα ως παραλήπτη, αλλά και οι κλήσεις που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα και το αν είχε δεχθεί απειλές.
Πηγή: ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook